autor:

BakeUpArtist

» » Dulciuri diverse

Briose cu portocale si alune

Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 decembrie 2016

Ingrediente
- 3 ouă, - 200 g făină, - 150 g zahăr, - 80 g unt gras, - coaja de la o portocală, - piure de la o partocala, - 1 linguriță praf de copt, - 10 g nuci prăjite, - 100 g alune de pădure prăjite, - un praf de sare, - 1 linguriță extract sau esență de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

- Se separă albușurile de gălbenușuri; gălbenușurile se mixează cu sarea și jumătate din cantitatea de zahăr;
- Se adaugă vanilia, coaja de portocală și se mixează bine, până se obține o cremă deschisă la culoare;
- Apoi se adaugă treptat untul topit și piureul de portocală și se mixează din nou;
- Acum se îngroașă compoziția, adăugând praful de copt și făina treptat;
- Se adaugă nucile și alunele prăjite, lăsând o mică parte pentru decor;
- Separat, se mixează ouăle cu cealaltă jumătate de zahăr până se obține o bezea tare;
- Se încorporează albușurile în aluat ușor, folosind o spatulă;
- Se umple formele de brioșe, lăsând 1/3 loc pentru creștere și se decorează cu bucăți de alune prăjite;
- In cuptorul preincalzit se coc pentru aprox. 35 de minute; se testeaza cu scobitoarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu portocale si alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulouri foare simple

Rulouri foare simple

Se desfac foile de foietaj si se taie fasi de 1,5 cm si incep sa se ruleze pe forme de rulouri.

10 voturi    7 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu dulceata de visine

Cheesecake cu dulceata de visine

Biscuitii ii dai prin blender si ii amesteci bine cu untul topit sau cu margarina. Aranjezi in tava

15 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • - 3 ouă
  • - 200 g făină
  • - 150 g zahăr
  • - 80 g unt gras
  • - coaja de la o portocală
  • - piure de la o partocala
  • - 1 linguriță praf de copt
  • - 10 g nuci prăjite
  • - 100 g alune de pădure prăjite
  • - un praf de sare
  • - 1 linguriță extract sau esență de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de BakeUpArtist
Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Blat - Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și

6 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

- Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe

0 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri pentru copii
Trufe de Ciocolata

Trufe de Ciocolata

- Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă

0 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Cozonac