autor:

BakeUpArtist

» » Dulciuri diverse

Briose cu portocale si alune

Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 decembrie 2016

Ingrediente
- 3 ouă, - 200 g făină, - 150 g zahăr, - 80 g unt gras, - coaja de la o portocală, - piure de la o partocala, - 1 linguriță praf de copt, - 10 g nuci prăjite, - 100 g alune de pădure prăjite, - un praf de sare, - 1 linguriță extract sau esență de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

- Se separă albușurile de gălbenușuri; gălbenușurile se mixează cu sarea și jumătate din cantitatea de zahăr;
- Se adaugă vanilia, coaja de portocală și se mixează bine, până se obține o cremă deschisă la culoare;
- Apoi se adaugă treptat untul topit și piureul de portocală și se mixează din nou;
- Acum se îngroașă compoziția, adăugând praful de copt și făina treptat;
- Se adaugă nucile și alunele prăjite, lăsând o mică parte pentru decor;
- Separat, se mixează ouăle cu cealaltă jumătate de zahăr până se obține o bezea tare;
- Se încorporează albușurile în aluat ușor, folosind o spatulă;
- Se umple formele de brioșe, lăsând 1/3 loc pentru creștere și se decorează cu bucăți de alune prăjite;
- In cuptorul preincalzit se coc pentru aprox. 35 de minute; se testeaza cu scobitoarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu portocale si alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mucenici de post

Mucenici de post

Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar, iar apa o punem intr-un ibric pe foc pana devine

4 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Curatam dovleacul de coaja si il dam prin razatoarea mare. Il punem intr-o cratita si adaugam peste

3 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • - 3 ouă
  • - 200 g făină
  • - 150 g zahăr
  • - 80 g unt gras
  • - coaja de la o portocală
  • - piure de la o partocala
  • - 1 linguriță praf de copt
  • - 10 g nuci prăjite
  • - 100 g alune de pădure prăjite
  • - un praf de sare
  • - 1 linguriță extract sau esență de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de BakeUpArtist
Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Blat - Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și

6 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

- Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri pentru copii
Trufe de Ciocolata

Trufe de Ciocolata

- Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă

0 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Pithiviers - Placinta cu crema de migdale