autor:

Dachman Laura

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Dulciuri diverse, Prajituri

Briose cu prune uscate si glazura de mac

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Ingrediente
Pentru briose, 200 gr faina, 1 plic praf de copt, 120 gr zahar, coaja rasa de la 1 portocala, un praf de sare, 50 gr unt, topit apoi racit putin, 1 ou, 100 gr iaurt, 12 prune uscate, fara samburi, 100 ml rom, , Pentru glazura, 100 gr mac, 50 gr zahar, 80 gr biscuiti simpli, 100 gr iaurt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Prunele se pun intr-un vas, se toarna peste acestea 100 ml rom, se acopera si se dau la cuptorul cu microunde la putere maxima 3 minute, apoi se scurg iar romul se pastreaza.
Pentru briose, se amesteca faina cu praful de copt, zaharul, coaja de portocala si sarea. Intr-un alt vas se amesteca untul cu oul, iaurtul si 100 ml rom pastrat.Ingredientele uscate se adauga la ingredientele lichide si se amesteca putin cu lingura, doar cat sa se umezeasca ingredientele uscate, fara a se transforma intr-un aluat omogen, astfel briosele vor creste frumos si vor ramane pufoase.Se imparte aluatul in forma si se da la copt 20-25 minute.
Pentru glazura, se sfarama biscuitii.Se macina macul cu zaharul apoi se amesteca cu 50 gr biscuiti sframitati si iaurtul.Briosele coapte se ung cu glazura, se presara cu 30 gr biscuiti sframitati ramasi apoi se servesc.

http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu prune uscate si glazura de mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cuburi cu migdale

Cuburi cu migdale

Din ingredientele de aluat se prepara un aluat compact dar destul de moale incit sa se poata modela

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu crema capuccino

Prajitura cu crema capuccino

Foi 1:se bat albusurile spuma se adauga zaharul,galbenusurile iar la urma faina in ploaie amestecandu-se

28 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Imi place !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Ingenioase si tare gustoase...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru briose
  • 200 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 120 gr zahar
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • un praf de sare
  • 50 gr unt
  • topit apoi racit putin
  • 1 ou
  • 100 gr iaurt
  • 12 prune uscate
  • fara samburi
  • 100 ml rom
  • Pentru glazura
  • 100 gr mac
  • 50 gr zahar
  • 80 gr biscuiti simpli
  • 100 gr iaurt

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mini tarte cu fructe Mini tarte cu fructe

Intr-un vas de mixer punem untul si zaharul si frecam bine. Apoi adaugam un ou si amestecam, apoi celalalt si amestecam din nou. Punem

3 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chocolate cookies