Incingeti cuptorul la 175grade. Puneti forme de briose in doua tavi.
Puneti zaharul, faina, cacao, bicarbonat, praf de copt si sare intr-un mixer si bateti la viteza mica.
Intr-un bol amestecati ouale, laptele, uleiul si esenta de vanilie. Adaugati peste faina si bateti la o viteza medie pentru 3 minute. Adaugati apa fiarta si amestecati usor pana se combina.
Puneti compozitia in formele de briose 3 sferturi. Dati la cuptor pentru 18-20 de minute, testati cu scobitoarea sa iasa curata. Luati din cuptor si lasati sa se raceasca in tava 10 minute. Apoi scoateti din tava si lasati sa se raceasca definitiv.
Bezeaua o pregatit astfel:
Puneti ouale, zaharul si praful tartar la bain marie si mixati pana zaharul se dizolva si crema este calda, 3-4 minute.
Dati la robot pentru 5-7 minute, crescand viteza treptat. Cand incepe sa luceasca si sa formeze tepi, adaugati esenta de vanilie si mixeaza cateva secunde.
Puneti bezeaua intr-un posh cu cap rotund, larg si decorati briosele. Apoi cu o torta de bucatarie, caramelizati suprafata bezelei avand grija sa nu ardeti foita. Se pot pastra pana la 2 zile intr-o cutie etans

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii