Briose de cacao cu bezea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Briose de cacao cu bezea

Ingrediente

  • (24-28 buc.):
  • 450 g zahar
  • 200g faina
  • 100g cacao
  • 1 lingurita si jumatate de praf de copt
  • 1 lingurita si jumatate de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua mari
  • 230ml lapte
  • 110ml ulei vegetal
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • 230ml apa fierbinte
  • Bezea:
  • 8 albusuri de ou
  • 450g zahar
  • O jumatate lingurita praf tartar
  • 2 lingurite esenta de vanilie

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 175grade. Puneti forme de briose in doua tavi.

Puneti zaharul, faina, cacao, bicarbonat, praf de copt si sare intr-un mixer si bateti la viteza mica.

Intr-un bol amestecati ouale, laptele, uleiul si esenta de vanilie. Adaugati peste faina si bateti la o viteza medie pentru 3 minute. Adaugati apa fiarta si amestecati usor pana se combina.

Puneti compozitia in formele de briose 3 sferturi. Dati la cuptor pentru 18-20 de minute, testati cu scobitoarea sa iasa curata. Luati din cuptor si lasati sa se raceasca in tava 10 minute. Apoi scoateti din tava si lasati sa se raceasca definitiv.

Bezeaua o pregatit astfel:

Puneti ouale, zaharul si praful tartar la bain marie si mixati pana zaharul se dizolva si crema este calda, 3-4 minute.

Dati la robot pentru 5-7 minute, crescand viteza treptat. Cand incepe sa luceasca si sa formeze tepi, adaugati esenta de vanilie si mixeaza cateva secunde.

Puneti bezeaua intr-un posh cu cap rotund, larg si decorati briosele. Apoi cu o torta de bucatarie, caramelizati suprafata bezelei avand grija sa nu ardeti foita. Se pot pastra pana la 2 zile intr-o cutie etans

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor