autor:

Retete delicioase

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Briose de cacao cu nuca de cocos

Autor: Retete delicioase (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Retete delicioase (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 martie 2015

Ingrediente
Pentru briose:, 3 oua intregi, 2 galbenusuri, 125 g smantana, 100 g unt topit, 150 g zahar, 2 linguri cu cacao neagra, 1 praf de copt, esenta de rom, 250 g faina, Pentru crema :, 2 albusuri, 100 g fulgi de nuca de cocos, 12 linguri cu zahar farin, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru briose:



Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile,smantana,untul topit si esenta de rom. Separat amestecam ingredientele uscate; faina, cacaua si praful de copt. Mixam cele doua amestecuri, bine de tot.



Pentru crema:



Batem albusurile cu zaharul, adaugam nuca de cocos, esenta si amestecam bine, rezulta o pasta groasa. Punem cu lingura cate putin aluat in forme, punem cate o lingura de crema si acoperim din nou cu aluat cat e forma de briosa.

Incalzim cuptorul in prealabil,apoi dam la copt pentru 20-25’.

Ornati dupa preferinta

Eu am pus bombonele ornament inainte de a baga in cuptor.

Eu am avut doar o tava de 6 briose si am fost nevoita sa bag de 3 ori in cuptor,daca aveti tava mai mare va dura mai putin procesul de preparare.

Daca suntei nevoiti sa bagati la cuptor de mai multe ori aveti grija ca dupa fiecare tava cuptorul se incinge mai tare si trebuie sa reduceti timpul de coacere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de cacao cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose de cacao cu nuca de cocos

Briose de cacao cu nuca de cocos

Pentru briose; separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile,smantana

17 voturi    8 comentarii
50 min
Prajituri
Rulada cu merisoare si mascarpone

Rulada cu merisoare si mascarpone

Se face o clatita mai groasa din:un ou batut, o lingura de smantana,o lingura de faina,2 pliculete

0 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 3 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 125 g smantana
  • 100 g unt topit
  • 150 g zahar
  • 2 linguri cu cacao neagra
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 250 g faina
  • Pentru crema :
  • 2 albusuri
  • 100 g fulgi de nuca de cocos
  • 12 linguri cu zahar farin
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Retete delicioase
Mini amandine

Mini amandine

Separati albusurile de galbenusuri; bateti albusurile spuma (tare-bat), cu un praf de sare si de

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri
Fasole batuta

Fasole batuta

Spalam fasolea si o punem intr-o oala incapatoare, plina cu apa rece. O fierbem cca 15 minute, apoi

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca cu piure de cartofi

Musaca cu piure de cartofi

Mod preparare Piure: Curatati cartofii de coaja si ii puneti intr-o cratita la fiert pana

2 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere