Pentru briose:
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile,smantana,untul topit si esenta de rom. Separat amestecam ingredientele uscate; faina, cacaua si praful de copt. Mixam cele doua amestecuri, bine de tot.
Pentru crema:
Batem albusurile cu zaharul, adaugam nuca de cocos, esenta si amestecam bine, rezulta o pasta groasa. Punem cu lingura cate putin aluat in forme, punem cate o lingura de crema si acoperim din nou cu aluat cat e forma de briosa.
Incalzim cuptorul in prealabil,apoi dam la copt pentru 20-25’.
Ornati dupa preferinta
Eu am pus bombonele ornament inainte de a baga in cuptor.
Eu am avut doar o tava de 6 briose si am fost nevoita sa bag de 3 ori in cuptor,daca aveti tava mai mare va dura mai putin procesul de preparare.
Daca suntei nevoiti sa bagati la cuptor de mai multe ori aveti grija ca dupa fiecare tava cuptorul se incinge mai tare si trebuie sa reduceti timpul de coacere.
Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.
Dulceata de zmeura
Comentarii
Adaugă comentariu