Briose de cacao cu nuca de cocos

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Briose de cacao cu nuca de cocos

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 3 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 125 g smantana
  • 100 g unt topit
  • 150 g zahar
  • 2 linguri cu cacao neagra
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 250 g faina
  • Pentru crema :
  • 2 albusuri
  • 100 g fulgi de nuca de cocos
  • 12 linguri cu zahar farin
  • esenta de rom

Mod de preparare

Pentru briose:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile,smantana,untul topit si esenta de rom. Separat amestecam ingredientele uscate; faina, cacaua si praful de copt. Mixam cele doua amestecuri, bine de tot.

Pentru crema:

Batem albusurile cu zaharul, adaugam nuca de cocos, esenta si amestecam bine, rezulta o pasta groasa. Punem cu lingura cate putin aluat in forme, punem cate o lingura de crema si acoperim din nou cu aluat cat e forma de briosa.

Incalzim cuptorul in prealabil,apoi dam la copt pentru 20-25’.

Ornati dupa preferinta

Eu am pus bombonele ornament inainte de a baga in cuptor.

Eu am avut doar o tava de 6 briose si am fost nevoita sa bag de 3 ori in cuptor,daca aveti tava mai mare va dura mai putin procesul de preparare.

Daca suntei nevoiti sa bagati la cuptor de mai multe ori aveti grija ca dupa fiecare tava cuptorul se incinge mai tare si trebuie sa reduceti timpul de coacere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise