Briose de ciocolata cu bezea

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Briose de ciocolata cu bezea

Ingrediente

  • 2 oua intregi si 2 galbenusuri
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 250 gr margarina
  • praf de copt
  • Bezea: 2 albusuri
  • 4 linguri de zahar + 2 linguri de zahar
  • o lingurita de zeama de lamaie
  • 40 ml apa

Mod de preparare

Se freaca margarina cu zaharul si se adauga ciocolata topita, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se pune la cuptor pentru cca 20 minute la 200 grade. Se bat albusurile spuma cu doua linguri de zahar.

Apa si cele 4 linguri de zahar se pun la foc si se fierbe pana se formeaza un sirop bine legat (trebuie sa atinga temperatura de 110 grade) si se adauga peste spume de albus in fir subtire, amestecand cu putere sa nu se taie, rezultatul este o bezea spumoasa.

Se orneaza si se caramelizeaza merengue (bezea) cu o lampa sau la grill.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise