autor:

Fara foto

» » Prajituri

Briose de ciocolata cu bezea

Autor: flori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Ingrediente
2 oua intregi si 2 galbenusuri, 200 gr ciocolata amaruie, 10 linguri de zahar, 10 linguri de faina, 250 gr margarina, praf de copt, , Bezea: 2 albusuri, 4 linguri de zahar + 2 linguri de zahar, o lingurita de zeama de lamaie, 40 ml apa

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Se freaca margarina cu zaharul si se adauga ciocolata topita, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se pune la cuptor pentru cca 20 minute la 200 grade. Se bat albusurile spuma cu doua linguri de zahar.



Apa si cele 4 linguri de zahar se pun la foc si se fierbe pana se formeaza un sirop bine legat (trebuie sa atinga temperatura de 110 grade) si se adauga peste spume de albus in fir subtire, amestecand cu putere sa nu se taie, rezultatul este o bezea spumoasa.



Se orneaza si se caramelizeaza merengue (bezea) cu o lampa sau la grill.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de ciocolata cu bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose de ciocolata cu dulceata de merisoare si crema de unt cu bezea elvetiana

Briose de ciocolata cu dulceata de merisoare si crema de unt cu bezea elvetiana

Mod de pregatire briose: 1. Se cerna faina intr-un bol mare, se adauga cernand si cacaua si se

2 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Gogogsi semi-luna cu glazura de ciocolata

Gogogsi semi-luna cu glazura de ciocolata

Punem faina intr-un bol impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, un pic de sare si coaja de portocala

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 oua intregi si 2 galbenusuri
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 250 gr margarina
  • praf de copt
  • Bezea: 2 albusuri
  • 4 linguri de zahar + 2 linguri de zahar
  • o lingurita de zeama de lamaie
  • 40 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de flori
Briose cu crema de ciocolata

Briose cu crema de ciocolata

Se freca bine untul cu zaharul si se adauga cate un ou, amestecand continuu pana la incorporare,

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Fursecuri  cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata

Se bat ouale cu zaharul, se adauga treptat uleiul, se adauga faina si esenta si amoniacul stins in

2 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Foaia: se face un aluat din oua, iaurt, drojdie, putina sare si 7 linguri de ulei. Separat, se freaca

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cupcakes decorate cu buttercream Cupcakes decorate cu buttercream

Mai intai se pregatesc briosele. Mixul de briose se amesteca usor cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Alcazari