Briose de ciocolata cu bezea

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Briose de ciocolata cu bezea

Ingrediente

  • 2 oua intregi si 2 galbenusuri
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 250 gr margarina
  • praf de copt
  • Bezea: 2 albusuri
  • 4 linguri de zahar + 2 linguri de zahar
  • o lingurita de zeama de lamaie
  • 40 ml apa

Mod de preparare

Se freaca margarina cu zaharul si se adauga ciocolata topita, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se pune la cuptor pentru cca 20 minute la 200 grade. Se bat albusurile spuma cu doua linguri de zahar.

Apa si cele 4 linguri de zahar se pun la foc si se fierbe pana se formeaza un sirop bine legat (trebuie sa atinga temperatura de 110 grade) si se adauga peste spume de albus in fir subtire, amestecand cu putere sa nu se taie, rezultatul este o bezea spumoasa.

Se orneaza si se caramelizeaza merengue (bezea) cu o lampa sau la grill.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise