autor:

Fara foto

» » Prajituri

Briose de ciocolata cu bezea

Autor: flori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Ingrediente
2 oua intregi si 2 galbenusuri, 200 gr ciocolata amaruie, 10 linguri de zahar, 10 linguri de faina, 250 gr margarina, praf de copt, , Bezea: 2 albusuri, 4 linguri de zahar + 2 linguri de zahar, o lingurita de zeama de lamaie, 40 ml apa

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Se freaca margarina cu zaharul si se adauga ciocolata topita, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se pune la cuptor pentru cca 20 minute la 200 grade. Se bat albusurile spuma cu doua linguri de zahar.



Apa si cele 4 linguri de zahar se pun la foc si se fierbe pana se formeaza un sirop bine legat (trebuie sa atinga temperatura de 110 grade) si se adauga peste spume de albus in fir subtire, amestecand cu putere sa nu se taie, rezultatul este o bezea spumoasa.



Se orneaza si se caramelizeaza merengue (bezea) cu o lampa sau la grill.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de ciocolata cu bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose de ciocolata cu dulceata de merisoare si crema de unt cu bezea elvetiana

Briose de ciocolata cu dulceata de merisoare si crema de unt cu bezea elvetiana

Mod de pregatire briose: 1. Se cerna faina intr-un bol mare, se adauga cernand si cacaua si se

2 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prăjitură cu mere

Prăjitură cu mere

Se mixează margarina cu zaharul, oul şi făina, apoi se frământă şi cu mâna. Se pune compoziţia

7 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 oua intregi si 2 galbenusuri
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 250 gr margarina
  • praf de copt
  • Bezea: 2 albusuri
  • 4 linguri de zahar + 2 linguri de zahar
  • o lingurita de zeama de lamaie
  • 40 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de flori
Briose cu crema de ciocolata

Briose cu crema de ciocolata

Se freca bine untul cu zaharul si se adauga cate un ou, amestecand continuu pana la incorporare,

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Fursecuri  cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata

Se bat ouale cu zaharul, se adauga treptat uleiul, se adauga faina si esenta si amoniacul stins in

2 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Foaia: se face un aluat din oua, iaurt, drojdie, putina sare si 7 linguri de ulei. Separat, se freaca

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si nuca