autor:

Fara foto

» » Prajituri

Briose de ciocolata cu bezea

Autor: flori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Ingrediente
2 oua intregi si 2 galbenusuri, 200 gr ciocolata amaruie, 10 linguri de zahar, 10 linguri de faina, 250 gr margarina, praf de copt, , Bezea: 2 albusuri, 4 linguri de zahar + 2 linguri de zahar, o lingurita de zeama de lamaie, 40 ml apa

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Se freaca margarina cu zaharul si se adauga ciocolata topita, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se pune la cuptor pentru cca 20 minute la 200 grade. Se bat albusurile spuma cu doua linguri de zahar.



Apa si cele 4 linguri de zahar se pun la foc si se fierbe pana se formeaza un sirop bine legat (trebuie sa atinga temperatura de 110 grade) si se adauga peste spume de albus in fir subtire, amestecand cu putere sa nu se taie, rezultatul este o bezea spumoasa.



Se orneaza si se caramelizeaza merengue (bezea) cu o lampa sau la grill.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de ciocolata cu bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose de ciocolata cu dulceata de merisoare si crema de unt cu bezea elvetiana

Briose de ciocolata cu dulceata de merisoare si crema de unt cu bezea elvetiana

Mod de pregatire briose: 1. Se cerna faina intr-un bol mare, se adauga cernand si cacaua si se

2 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

Inca o reteta inspirata de cei de la GoodFood, ale caror pagini le admir, pe de-o parte pentru continut

15 voturi    9 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 oua intregi si 2 galbenusuri
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 250 gr margarina
  • praf de copt
  • Bezea: 2 albusuri
  • 4 linguri de zahar + 2 linguri de zahar
  • o lingurita de zeama de lamaie
  • 40 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de flori
Briose cu crema de ciocolata

Briose cu crema de ciocolata

Se freca bine untul cu zaharul si se adauga cate un ou, amestecand continuu pana la incorporare,

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Fursecuri  cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata

Se bat ouale cu zaharul, se adauga treptat uleiul, se adauga faina si esenta si amoniacul stins in

2 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Foaia: se face un aluat din oua, iaurt, drojdie, putina sare si 7 linguri de ulei. Separat, se freaca

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu ananas, struguri si crema de vanilie