autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru aluat, , * 100 gr unt, * 150 gr zahar brun, * 1 plic zahar vanilat bourbon, * 6 oua, separate, * coaja rasa si zeama de la 1 portocala, * 2 lingurite esenta de vanilie, * 360 gr faina, * 1 plic praf de copt, * 100 gr migdale macinate, * 260 gr cirese confiate, tocate marunt, , Pentru decor, , decor cu oua, , * 100 gr zahar pudra amestecat cu 1-2 linguri zeama de lamaie, * bomboane in forma de ou, , briose-pui – cu frisca si nuca de cocos, , * 100 ml frisca lichida, * 100 gr nuca de cocos, usor prajita, * 3 migdale intregi, * bomboane/jeleuri rosii, , briose-pui – cu branza si nuca de cocos, , * 500 gr quark sau alta branza cremoasa, * 1 plic pudding de vanilie, * 250 ml lapte, * 200 gr zahar pudra, * 1 plic finesse bourbon-vanilla aroma, * 100 gr nuca de cocos, usor prajita, * 3 migdale intregi, * bomboane/jeleuri

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Pentru aluat, se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se tapeteaza cu foi speciale 1-2 tavi de briose
2. Intr-un vas, se bate untul cu zaharul brun si zaharul vanilat bourbon.Se adauga galbenusurile, coaja rasa si zeama de portocala si esenta de vanilie si se amesteca.Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt si migdalele macinate apoi se inglobeaza in amestecul cu galbenusuri. Intr-un alt vas se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se inglobeaza in restul ingredientelor.Se inglobeaza si ciresele confiate apoi se imparte aluatul in tava.Se dau briosele la copt 20-30 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.
3. Pentru briosele cu oua, se ung briosele cu glazura obtinuta din zaharul pudra si zeama de lamaie apoi se aseaza deasupra fiecarei briose cate 3 bomboane.
4. Pentru briosele-pui cu frisca, se bate frisca pana cand se inatreste.Se desprind de pe briose foile in care s-au copt si se intorc invers.Se imbraca briosele in frisca batuta apoi se presara cu nuca de cocos.Pentru cioc, se aseaza o migdala iar din jeleuri/bomboane rosii se pun picioruse.
5. Pentru briosele-pui cu branza,se prepara pudding-ul cu 250 ml lapte conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se lasa sa se raceasca complet. Se bate apoi pudding-ul racit cu branza, zaharul pudra si esenta finesse bourbon-vanilla aroma. Se desprind de pe briose foile in care s-au copt si se intorc invers.Se imbraca briosele in crema de branza apoi se presara cu nuca de cocos.Pentru cioc, se aseaza o migdala iar din jeleuri/bomboane se pune creasta.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de Paste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose din paste cu sunca si rosii

Briose din paste cu sunca si rosii

Pregatim ingredientele astfel incat sa le avem la indemana si sa terminam repede briosele. Punem

1 vot    2 comentarii
30 min
Paste si pizza
Clafoutis cu ananas proaspat

Clafoutis cu ananas proaspat

Am amestecat laptele cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, sarea si faina cernuta, apoi am lasat amestecul

7 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • * 100 gr unt
  • * 150 gr zahar brun
  • * 1 plic zahar vanilat bourbon
  • * 6 oua
  • separate
  • * coaja rasa si zeama de la 1 portocala
  • * 2 lingurite esenta de vanilie
  • * 360 gr faina
  • * 1 plic praf de copt
  • * 100 gr migdale macinate
  • * 260 gr cirese confiate
  • tocate marunt
  • Pentru decor
  • decor cu oua
  • * 100 gr zahar pudra amestecat cu 1-2 linguri zeama de lamaie
  • * bomboane in forma de ou
  • briose-pui – cu frisca si nuca de cocos
  • * 100 ml frisca lichida
  • * 100 gr nuca de cocos
  • usor prajita
  • * 3 migdale intregi
  • * bomboane/jeleuri rosii
  • briose-pui – cu branza si nuca de cocos
  • * 500 gr quark sau alta branza cremoasa
  • * 1 plic pudding de vanilie
  • * 250 ml lapte
  • * 200 gr zahar pudra
  • * 1 plic finesse bourbon-vanilla aroma
  • * 100 gr nuca de cocos
  • usor prajita
  • * 3 migdale intregi
  • * bomboane/jeleuri

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Manolovici Eugen

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

pufoasa !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca