autor:

valentina ionita

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post

Briose de post cu fructe si scortisoara

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 octombrie 2010

Ingrediente
un mar, o banana, un praf de sare, o lingurita scortisoara, 7 linguri de faina, 2 linguri ulei, zahar dupa gust (ar fi mai bine sa folositi zahar pudra), un pliculet zahar vanilat, o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu (se stinge cu zeama de lamaie sau otet de mere), apa cat sa iasa o compozitie de consistenta unei smantani mai groase sau asemenea compozitiei pentru chec

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Marul si banana se curata de coaja,se taie cubulete si se amesteca cu zaharul,zaharul vanilat, scortisoara, uleiul, faina,bicarbonatul,iar la sfarsit se adauga apa putin ,cate putin.
Cand este gata compozitia se toarna in formele unse cu ulei sau margarina,se pun deasupra bucatele de nuca si se dau la cuptor.
Cand sunt gata le puteti trece prin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de post cu fructe si scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Mujedera(specific arab)

Mujedera(specific arab)

Lintea,curatata si spalata(neinmuiata),se fierbe cam 20 minute.In apa in care se fierbe se pune cca

13 voturi    13 comentarii
2h
Retete de post
Cozonac pufos de post

Cozonac pufos de post

1. Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijlocul acesteia, punem drojdia impreuna cu zaharul.

6 voturi    2 comentarii
2h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Multumesc mult...

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Bune si pentru noi si pentru musafiri.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2010

    Multumesc mult...Ma bucur ca iti place...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2010

      O reteta minunata pentru perioada de post...si nu numai...Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2010

      Multumesc mult...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2010

      Delicioase si apetisante!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2010

      Cred ca sunt foarte delicioase.....nota 10...felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2010

      Va multumesc mult...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010

      O bunãtate!!!felicitãri :)

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010

      Foarte bune briosele! Cred ca marul si banana le dau o savore si o aroma deosebita.

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010

      un deliciu pentru zilele de post... o reteta foarte buna, o voi incerca cu siguranta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • un mar
  • o banana
  • un praf de sare
  • o lingurita scortisoara
  • 7 linguri de faina
  • 2 linguri ulei
  • zahar dupa gust (ar fi mai bine sa folositi zahar pudra)
  • un pliculet zahar vanilat
  • o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu (se stinge cu zeama de lamaie sau otet de mere)
  • apa cat sa iasa o compozitie de consistenta unei smantani mai groase sau asemenea compozitiei pentru chec

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca

Spălăm orezul și îl lăsăm în apă rece, până pregătim restul ingredientelor. Curățăm, spălăm și tocăm

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Coltunasi de post
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide