autor:

naty

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Briose inimoase

Autor: naty (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: naty (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 februarie 2015

Ingrediente
2 oua, 100 ml iaurt, 1 ceasca zahar, 2 cesti faina, coaja de la o portocala mica, 60 ml ulei, 1 praf de copt, esenta portocala, , Crema:, 100 ml frisca batuta, 30 gr ciocolata, 1 galbenus ou, 150 ml lapte, 70 gr zahar, , gem de gutui sau orice alt gem

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Briosele.Se bat ouale cu zaharul, dupa care se adauga iaurtul si uleiul si se mixeaza bine. Se adauga coaja de portocal, apoi faina cernuta cu praful de copt. Se toarna in forme si se coc 20 min. se face testul cu scobitoare si verificati daca sunt gata, in caz contar mai lasati-le putin.



Crema. Se pune laptele la foc, galbenusul se amesteca cu zaharul pana se albeste dupa care se adauga laptele in fir subtire. Se pune la foc mic si se amesteca pana se ingroasa, se adauga ciocolata si se ia de pe foc. Cand s-a racit se amesteca cu frisca.



Briosele racite se ung cu gem de gutui, apoi se orneaza cu crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose inimoase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Sarlota cu piscoturi de sampanie

Sarlota cu piscoturi de sampanie

In laptele incalzit se adauga praful de sarlota amestecat cu zaharul si 100 ml lapte. Se amesteca

3 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu crema ganache si ciocolata

Prajitura cu crema ganache si ciocolata

Se separa ouale, albusurile cu un praf de sare se bat bine spuma si se aduauga 2 lingurite zahar

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 ml iaurt
  • 1 ceasca zahar
  • 2 cesti faina
  • coaja de la o portocala mica
  • 60 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta portocala
  • Crema:
  • 100 ml frisca batuta
  • 30 gr ciocolata
  • 1 galbenus ou
  • 150 ml lapte
  • 70 gr zahar
  • gem de gutui sau orice alt gem

Raporteaza reteta

Retete
de naty
prajitura naty

prajitura naty

Se fac foile albe din 2 oua+4 linguri de lapte+4 linguri ulei+3 zahar si jumate pachetel amoniu

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Floricele de iarna

Floricele de iarna

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, aceasta se amesteca cu zaharul pana ce devine

4 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
prajitura fina

prajitura fina

Foi de cacao: Margarina se bate cu zaharul , apoi se adauga oul, cacaua, amoniacul stins si

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie mai cremoasa si mai deschisa la culoare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca

1. Intai se pune intr-un ibric la fiert o cana de apa si cand da in clocot se pun perlele de tapioca la fiert. Se lasa sa fiarba cca

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu gris