autor:

LauraLavinia

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Briose

Autor: LauraLavinia (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LauraLavinia (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2013

Ingrediente
Faina pentru cozonac, Putina drojdie, Zahar brun, Cacao, Lapte 3,5% grasime, Bomboane cu crema de capsuni (orice marca doresti), 2 ouă, Extract de vanilie, Ciocolata alba de casa, Ulei de masline, Tavi speciale pt. briose

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Trebuie sa specific ca gramajele folosite difera de la persoana la persoana, in functia de marimea formelor speciale.

1.Amestecati faina, drojdia, cacaoa .

2.Bateti ouale cu zaharul brun , adaugand laptele pe parcurs.

3.Combinati cele doua amestecuri, pana se obtine un lichid foarte gros.

4.Ungeti formele cu vata imbibata in putin ulei de masline.

5.Umpleti jumatate din forme cu crema rezultata si adaugati in mijloc bomboana cu crema.

6.Mai turnati amestec fix cat sa umple jumatate din spatiul ramas.

7.Bagati la cuptor pentru 30-60 min.

8.Scoateti tava si lasati-le la racit sub un prosop de bucatarie curat.

9.In timpul acesta, topiti ciocolata alba in Bain-Marie si ungeti briosele cu un cutit de unt.

10.Serviti cu sorbet de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose " nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu carnati afumati, emmentaler si ardei gras

Briose cu carnati afumati, emmentaler si ardei gras

Ouăle se bat bine și se amestecă cu laptele și uleiul. Făina se cerne și se amestecă cu praful

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive
Briose cu cacao

Briose cu cacao

Punem intr-un bol faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si le omogenizam amestecand

0 voturi    0 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Faina pentru cozonac
  • Putina drojdie
  • Zahar brun
  • Cacao
  • Lapte 3,5% grasime
  • Bomboane cu crema de capsuni (orice marca doresti)
  • 2 ouă
  • Extract de vanilie
  • Ciocolata alba de casa
  • Ulei de masline
  • Tavi speciale pt. briose

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
CORNURI FANTEZIE