autor:

LauraLavinia

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Briose

Autor: LauraLavinia (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LauraLavinia (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2013

Ingrediente
Faina pentru cozonac, Putina drojdie, Zahar brun, Cacao, Lapte 3,5% grasime, Bomboane cu crema de capsuni (orice marca doresti), 2 ouă, Extract de vanilie, Ciocolata alba de casa, Ulei de masline, Tavi speciale pt. briose

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Trebuie sa specific ca gramajele folosite difera de la persoana la persoana, in functia de marimea formelor speciale.

1.Amestecati faina, drojdia, cacaoa .

2.Bateti ouale cu zaharul brun , adaugand laptele pe parcurs.

3.Combinati cele doua amestecuri, pana se obtine un lichid foarte gros.

4.Ungeti formele cu vata imbibata in putin ulei de masline.

5.Umpleti jumatate din forme cu crema rezultata si adaugati in mijloc bomboana cu crema.

6.Mai turnati amestec fix cat sa umple jumatate din spatiul ramas.

7.Bagati la cuptor pentru 30-60 min.

8.Scoateti tava si lasati-le la racit sub un prosop de bucatarie curat.

9.In timpul acesta, topiti ciocolata alba in Bain-Marie si ungeti briosele cu un cutit de unt.

10.Serviti cu sorbet de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose " nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu ciocolata

Briose cu ciocolata

Mod de preparare: Amestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt si cacaua. Se amesteca

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Briose cu nuca de cocos

Briose cu nuca de cocos

Folosim ca unitate de referinta in masurarea ingredientelor un pahar. Trebuie ca de fiecare data

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Faina pentru cozonac
  • Putina drojdie
  • Zahar brun
  • Cacao
  • Lapte 3,5% grasime
  • Bomboane cu crema de capsuni (orice marca doresti)
  • 2 ouă
  • Extract de vanilie
  • Ciocolata alba de casa
  • Ulei de masline
  • Tavi speciale pt. briose

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Crema de zahar ars, coapta in dovleac Crema de zahar ars, coapta in dovleac

Se spala dovlecii; se taie un capac si se indeparteaza semintele. In fiecare dovleac se pune cate o lingura de miere si se presara

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Budinci
Prajitura cu mere si boti cu crema caramel Prajitura cu mere si boti cu crema caramel

Faina, impreuna cu zaharul, zaharul vaniliat si uleiul se amesteca bine pana ce devine un aluat sfaramicios. Se adauga sarea si ouale

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Tarta Simeon al II-lea