Briose

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Faina pentru cozonac
  • Putina drojdie
  • Zahar brun
  • Cacao
  • Lapte 3,5% grasime
  • Bomboane cu crema de capsuni (orice marca doresti)
  • 2 ouă
  • Extract de vanilie
  • Ciocolata alba de casa
  • Ulei de masline
  • Tavi speciale pt. briose

Mod de preparare

Trebuie sa specific ca gramajele folosite difera de la persoana la persoana, in functia de marimea formelor speciale.

1.Amestecati faina, drojdia, cacaoa .

2.Bateti ouale cu zaharul brun , adaugand laptele pe parcurs.

3.Combinati cele doua amestecuri, pana se obtine un lichid foarte gros.

4.Ungeti formele cu vata imbibata in putin ulei de masline.

5.Umpleti jumatate din forme cu crema rezultata si adaugati in mijloc bomboana cu crema.

6.Mai turnati amestec fix cat sa umple jumatate din spatiul ramas.

7.Bagati la cuptor pentru 30-60 min.

8.Scoateti tava si lasati-le la racit sub un prosop de bucatarie curat.

9.In timpul acesta, topiti ciocolata alba in Bain-Marie si ungeti briosele cu un cutit de unt.

10.Serviti cu sorbet de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise