autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Briose moi cu ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 100 g ciocolata neagra amaruie, , 3 oua, , 30 g zahar, , 15 g faina, , 50 g unt moale + 20 g pentru uns formele.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Ungeti cu unt 4 forme de briose si tineti-le la frigider.
Rupeti ciocolata bucatele si puneti-o sa se topeasca pe baia de apa, amestecand ca sa fie neteda.
Incorporati untul taiat cubulete si lasati crema sa se raceasca.
Frecati ouale cu zaharul pana ce amestecul isi dubleaza volumul si adaugati faina in ploaie (putin cate putin) continuand sa amestecati. Incorporati ciocolata topita si racita si dati aluatul astfel obtinut o ora la frigider.
Incingeti cuptorul la 210gr.C.
Turnati aluatul in formele unse, umplandu-le pe 3/4 si dati briosele 5 minute la cuptorul incins.
Scoateti-le usor din forme pe farfurii - ciocolata este moale in interior - si serviti-le caldute, cu o crema de vanilie (eventual)
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose moi cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nuca

Ciocolata de casa cu nuca

Ciocolata de casa a fost si va ramane unul dintre deserturile noastre preferate, care nu lipsea niciodata

6 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse
Cookies Victor

Cookies Victor

1. Preîncălzeşte cuptorul la 180° 2. Amestecă untul cu zahărul. 3. Amestecă vanilia şi

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

13 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 100 g ciocolata neagra amaruie
  • 3 oua
  • 30 g zahar
  • 15 g faina
  • 50 g unt moale + 20 g pentru uns formele.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu ananas