autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Briose moi cu ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 100 g ciocolata neagra amaruie, , 3 oua, , 30 g zahar, , 15 g faina, , 50 g unt moale + 20 g pentru uns formele.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Ungeti cu unt 4 forme de briose si tineti-le la frigider.
Rupeti ciocolata bucatele si puneti-o sa se topeasca pe baia de apa, amestecand ca sa fie neteda.
Incorporati untul taiat cubulete si lasati crema sa se raceasca.
Frecati ouale cu zaharul pana ce amestecul isi dubleaza volumul si adaugati faina in ploaie (putin cate putin) continuand sa amestecati. Incorporati ciocolata topita si racita si dati aluatul astfel obtinut o ora la frigider.
Incingeti cuptorul la 210gr.C.
Turnati aluatul in formele unse, umplandu-le pe 3/4 si dati briosele 5 minute la cuptorul incins.
Scoateti-le usor din forme pe farfurii - ciocolata este moale in interior - si serviti-le caldute, cu o crema de vanilie (eventual)
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose moi cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
cornuri micul dejun

cornuri micul dejun

Intr-un castron amestecam faina,zaharul, mierea, uleiul, ouale, sarea si vanilia peste care adaugam

10 voturi    10 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Clatite cu frisca si fructe

Clatite cu frisca si fructe

Intr-un bol mixati spuma albusurile. In alt bol mixati galbenusurile cu uleiul si laptele. Incorporati

6 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

13 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 100 g ciocolata neagra amaruie
  • 3 oua
  • 30 g zahar
  • 15 g faina
  • 50 g unt moale + 20 g pentru uns formele.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Beigli cu nuca