autor:

frunza janet

» » Dulciuri diverse

Briose tiramisu

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 octombrie 2013

Ingrediente
Ingrediente:(pentru 10 buc.), -270 g faina, -125 g zahar, -4 oua mari, -2 lingurite praf de copt, -3 linguri de cafea expreso, -3 linguri de amaretto, -100 g unt topit, -un praf de sare, , Pentru glazura:, -250 g mascarpone, -100 g zahar pudra, , pentru decor:, -boabe de cafea

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Cand nu am piscoturi pentru Tiramisu rețeta originală, prepar aceste briose.

Intr-un bol batem bine ouale cu zaharul si praful de sare .Apoi adaugam untul topit si racit.Amestecam bine si adaugam cafeaua si amaretto.Amestecam iarasi,dupa care vom adauga faina amestecata cu praful de copt.Va rezulta o compozitie,groasa,ca la chec.Pregatim 10 forme,imbracate cu hartiute speciale de briose .Le umplem pe jumatate si punem la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam 20-25 de min.

Pana se coc briosele,vom pregati glazura.Branza mascarpone o vom amesteca cu zaharul,pana va deveni o pasta omogena pe care o vom colora in galben.Vom face un decor de floarea soarelui.

Punem crema intr-un pos,cu varful,cu care facem de obicei frunze.

Luam o briosa.Pe mijlocul ei,vom pune o jumatate de lingurita de crema.De jur imprejur,cu posul vom face frunzulite.In mijloc vom pune boabe de cafea.Iar la final, vor arata ,ca niste florea soarelui.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose Tiramisu

Briose Tiramisu

Am folosit crema de la Tiramisu rețeta originală: Branza mascarpone se mixeaza bine cu zaharul.

18 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Nu e Tiramisu rețeta originală, dar va garantez ca este delicios Prima data se face cafeaua

2 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:(pentru 10 buc.)
  • -270 g faina
  • -125 g zahar
  • -4 oua mari
  • -2 lingurite praf de copt
  • -3 linguri de cafea expreso
  • -3 linguri de amaretto
  • -100 g unt topit
  • -un praf de sare
  • Pentru glazura:
  • -250 g mascarpone
  • -100 g zahar pudra
  • pentru decor:
  • -boabe de cafea

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese albe