Briose tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Briose tiramisu

Ingrediente

  • Ingrediente:(pentru 10 buc.)
  • -270 g faina
  • -125 g zahar
  • -4 oua mari
  • -2 lingurite praf de copt
  • -3 linguri de cafea expreso
  • -3 linguri de amaretto
  • -100 g unt topit
  • -un praf de sare
  • Pentru glazura:
  • -250 g mascarpone
  • -100 g zahar pudra
  • pentru decor:
  • -boabe de cafea

Mod de preparare

Cand nu am piscoturi pentru Tiramisu rețeta originală, prepar aceste briose.

Intr-un bol batem bine ouale cu zaharul si praful de sare .Apoi adaugam untul topit si racit.Amestecam bine si adaugam cafeaua si amaretto.Amestecam iarasi,dupa care vom adauga faina amestecata cu praful de copt.Va rezulta o compozitie,groasa,ca la chec.Pregatim 10 forme,imbracate cu hartiute speciale de briose .Le umplem pe jumatate si punem la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam 20-25 de min.

Pana se coc briosele,vom pregati glazura.Branza mascarpone o vom amesteca cu zaharul,pana va deveni o pasta omogena pe care o vom colora in galben.Vom face un decor de floarea soarelui.

Punem crema intr-un pos,cu varful,cu care facem de obicei frunze.

Luam o briosa.Pe mijlocul ei,vom pune o jumatate de lingurita de crema.De jur imprejur,cu posul vom face frunzulite.In mijloc vom pune boabe de cafea.Iar la final, vor arata ,ca niste florea soarelui.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise