autor:

Truedelights

» » Prajituri

Briose Tiramisu

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 06 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 06 martie 2014

Ingrediente
Ingrediente blat, , 150 g unt, 200 g zahar, 100 g ciocolata neagra, 2 linguri cafea macinata, 2 lingurite ness, 3 oua intregi, 2 galbenusuri, esenta de vanilie, 5 linguri faina, 1 vf cutit sare, , Ingrediente crema, , 200 g mascarpone, 1/4 cana zahar, 2 albusuri, esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

18 voturi

Mod de preparare

Am folosit crema de la Tiramisu rețeta originală:

Branza mascarpone se mixeaza bine cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si albusurile. Se mixeaza pana sunt incorporate.

Blatul

Intr-un vas se pun: untul moale, zaharul, ciocolata maruntita, ness-ul si cafeaua macinata. Se pune vasul pe foc si se lasa sa fiarba, amestecand continuu, pana ce zaharul si ciocolata sunt topite. Dupa ce sosul obtinut se raceste bine, se combina cu cele 5 galbenusuri, esenta de vanilie, sarea si faina. La final se incorporeaza cele 3 albusuri batute spuma tare. Se amesteca usor, folosind o lingura.

Asezarea in tava

Aluatul se toarna in formele de briose, unse cu ulei si tapetate cu faina. Se pot folosi forme mici individuale, o forma rotunda mai mare de budinca sau o tava dreptunghiulara 30 x 22 cm.

Deasupra aluatului se toarna crema cu mascarpone, din loc in loc, si se amesteca usor, cu o furculita, formand mici „vartejuri” alb-negre.

Briosele tiramisu se coc in cuptorul preincins la 180 de grade, timp de 15-20 minute -cele mici individuale, iar cele mai mari, timp de 20-25 minute.

Se lasa sa se raceasca in forme, apoi se scot si se servesc pudrate cu cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose tiramisu

Briose tiramisu

Cand nu am piscoturi pentru Tiramisu rețeta originală, prepar aceste briose. Intr-un bol batem

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu visine

Chec cu visine

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste apoi se incorporeaza faina incetul cu incetul,uleiul,zaharul

9 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nuta Elena , 30 martie 2014

    Delicioasa ca si tine frumusete! Sa-ti traiasca fetita!

  • Fara foto

    Adriana-Alexandra Serban , 07 martie 2014

    FOARTE DELICIOASA

  • Fara foto

    Aghinitei Maria , 07 martie 2014

    delicioase! <3

    • Fara foto

      Pintoiu Elena , 06 martie 2014

      delicioasa....

    • Fara foto

      Bianca Dragulinescu , 06 martie 2014

      Yamiiiii.Arata foarte apetisant.

    • Fara foto

      Constanta Copacel , 06 martie 2014

      suuuuper buuuun!!!!!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 06 martie 2014

      Sunt delicioase aceste briose..Pup!

    • Fara foto

      Madalyn Patrascu , 06 martie 2014

      Foarte delicata, pufoasa, eleganta si bineinteles savuroasa !

    • Fara foto

      Mariana-Marian Serban , 06 martie 2014

      arata foarte bine ,delicioasa sigur o sa incerc si eu

    • Fara foto

      Simona Toader , 06 martie 2014

      iamyyy! usor de facut si foarte buna! delicioasa chiar

    • Fara foto

      Lazar Diana Elena , 06 martie 2014

      O voi incerca :) pare delicioasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

18 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat
  • 150 g unt
  • 200 g zahar
  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 linguri cafea macinata
  • 2 lingurite ness
  • 3 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • 5 linguri faina
  • 1 vf cutit sare
  • Ingrediente crema
  • 200 g mascarpone
  • 1/4 cana zahar
  • 2 albusuri
  • esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

15 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Albusul Fermecat