autor:

karrmenus

» » Dulciuri diverse

Briose umplute

Autor: karrmenus (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: karrmenus (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
1 3/4 masura de lapte, 2 oua, 2 linguri de ulei, 1 masura de zahar, 3 1/2 masuri de faina, 1 praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, o pastaie de vanilie, dulceata mai groasa.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Laptele si vanilia se dau in clocot si se lasa sa se raceasca. Se scoate pastaia, se adauga ouale, uleiul, zaharul si se amesteca bine. Se cerne faina cu praful de copt, sare, scortisoara si nucsoara dupa gust. Se amesteca, nu foarte insistent, cu laptele. Se umplu formele cam pe trei sferturi, se face o adancitura in mijloc, se pune o lingurita de dulceata, apoi se umple forma si se dau la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose umplute

Briose umplute

Ingredientele pentru aluat le-am amestecat intr-un castron cu mixerul. In formele de briose am pus

5 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 martie 2009

    Nu am facut niciodata briose, ca nu am forme. Am vazut tavi din silicon cu forme de briose, am sa cumpar si am sa incerc reteta.

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 3/4 masura de lapte
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 masura de zahar
  • 3 1/2 masuri de faina
  • 1 praf de copt
  • sare
  • scortisoara
  • nucsoara
  • o pastaie de vanilie
  • dulceata mai groasa.

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Nu am facut niciodata briose, ca nu am forme. Am vazut tavi din silicon cu forme de briose, am sa cumpar si am sa incerc reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Budinca de gris cu vin