autor:

ARDELEANU LILIANA

» » Dulciuri diverse

Briose vesele cu bombonici

Autor: ARDELEANU LILIANA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ARDELEANU LILIANA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Ingrediente
Mie mi-au iesit 19 bucati:, - 4 oua, - 1 cana zahar, (cana dinaia mare de lapte de 300 ml, - 1 cana si jumate faina (aceeasi cana), - 2 plicuri zahar vanilat, - 100 ml ulei, - 1 plic praf de copt, - Esente: lamaie, vanilie, rom, - Ciocolata menaj vreo 2-3 patratele, date la razuitoare la dinti aia mai mari

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se aprinde cuptorul si se lasa la foc potrivit (mijloc) cat timp pregatesc compozitia.



Intr-un castron de plastic, se pun ouale intregi si le amestecam bine cu mixerul, apoi incepem si punem pe rand, in timp ce amestecam in continuare: zaharul, zaharul vanilat, esentele, uleiul, si faina in ploaie, pe care am amestecat-o in prealabil cu praful de copt, apoi la urma ciocolata razuita. Compozitia iese cam ca la chec. Apoi utilizam o tava speciala - forme briose - si hartie speciala pentru briose.



Umplem gaurelele cam trei sferturi si presaram bombonele de ornament colorate sau ce avem prin casa. Si dam la cuptor la mijloc la foc mai mic decat mijlocul. :) Si urmarim. Cam 20 minute, maxim am tinut, depinde de cuptor. Briosele trebuie sa fie crescute si aurii, iar la mijloc bine coapte. Probezi cu scobitoare. Si gata, lasam sa se raceasca un pic si ... Pofta buna! Papam si impartim apoi si la bunici.....:)



P.S.: Data viitoare incerc sa le pun inauntru: fructe proaspete sau din compot (ex. caise, visine) sau gem de caise – productie proprie. :)



Pofta buna!



Liliana
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose vesele cu bombonici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars in cupe de mar

Crema de zahar ars in cupe de mar

Mai intai pregatim merele. In partea de deasupra taiem un capac, apoi cu ajutorul unei linguri de

15 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu cafea si ciocolata

Fursecuri cu cafea si ciocolata

Mai intai de toate, pastram ingredientele la temperatura camerei pentru 2 ore. Intr-un vas, punem

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Georgiana Areta Romanescu , 16 martie 2014

    Eu am pus mere rase si nuca :-)

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Mie mi-au iesit 19 bucati:
  • - 4 oua
  • - 1 cana zahar
  • (cana dinaia mare de lapte de 300 ml
  • - 1 cana si jumate faina (aceeasi cana)
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • - 100 ml ulei
  • - 1 plic praf de copt
  • - Esente: lamaie
  • vanilie
  • rom
  • - Ciocolata menaj vreo 2-3 patratele
  • date la razuitoare la dinti aia mai mari

Raporteaza reteta

Retete
de ARDELEANU LILIANA
Placinta cu 3 feluri de branza sarata si mac

Placinta cu 3 feluri de branza sarata si mac

Pana preparam placinta cuptorul sa fie aprins si incalzit normal. Se bat bine ouale cu telul, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza
Tarta pufoasa cu visine mari

Tarta pufoasa cu visine mari

Pana preparam placinta cuptorul sa fie aprins si incalzit normal. Intr-un bol mai mare se bat bine,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Salam de biscuiti