Se aprinde cuptorul si se lasa la foc potrivit (mijloc) cat timp pregatesc compozitia.
Intr-un castron de plastic, se pun ouale intregi si le amestecam bine cu mixerul, apoi incepem si punem pe rand, in timp ce amestecam in continuare: zaharul, zaharul vanilat, esentele, uleiul, si faina in ploaie, pe care am amestecat-o in prealabil cu praful de copt, apoi la urma ciocolata razuita. Compozitia iese cam ca la chec. Apoi utilizam o tava speciala - forme briose - si hartie speciala pentru briose.
Umplem gaurelele cam trei sferturi si presaram bombonele de ornament colorate sau ce avem prin casa. Si dam la cuptor la mijloc la foc mai mic decat mijlocul. :) Si urmarim. Cam 20 minute, maxim am tinut, depinde de cuptor. Briosele trebuie sa fie crescute si aurii, iar la mijloc bine coapte. Probezi cu scobitoare. Si gata, lasam sa se raceasca un pic si ... Pofta buna! Papam si impartim apoi si la bunici.....:)
P.S.: Data viitoare incerc sa le pun inauntru: fructe proaspete sau din compot (ex. caise, visine) sau gem de caise – productie proprie. :)
Pofta buna!
Liliana

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii