Se aprinde cuptorul si se lasa la foc potrivit (mijloc) cat timp pregatesc compozitia.
Intr-un castron de plastic, se pun ouale intregi si le amestecam bine cu mixerul, apoi incepem si punem pe rand, in timp ce amestecam in continuare: zaharul, zaharul vanilat, esentele, uleiul, si faina in ploaie, pe care am amestecat-o in prealabil cu praful de copt, apoi la urma ciocolata razuita. Compozitia iese cam ca la chec. Apoi utilizam o tava speciala - forme briose - si hartie speciala pentru briose.
Umplem gaurelele cam trei sferturi si presaram bombonele de ornament colorate sau ce avem prin casa. Si dam la cuptor la mijloc la foc mai mic decat mijlocul. :) Si urmarim. Cam 20 minute, maxim am tinut, depinde de cuptor. Briosele trebuie sa fie crescute si aurii, iar la mijloc bine coapte. Probezi cu scobitoare. Si gata, lasam sa se raceasca un pic si ... Pofta buna! Papam si impartim apoi si la bunici.....:)
P.S.: Data viitoare incerc sa le pun inauntru: fructe proaspete sau din compot (ex. caise, visine) sau gem de caise – productie proprie. :)
Pofta buna!
Liliana
Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.
Zmeurata de casaReteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.
Paste cu vinete
Comentarii
Adaugă comentariu