Briose vesele cu bombonici

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Briose vesele cu bombonici

Ingrediente

  • Mie mi-au iesit 19 bucati:
  • - 4 oua;
  • - 1 cana zahar, (cana dinaia mare de lapte de 300 ml;
  • - 1 cana si jumate faina; (aceeasi cana);
  • - 2 plicuri zahar vanilat;
  • - 100 ml ulei;
  • - 1 plic praf de copt;
  • - Esente: lamaie, vanilie, rom;
  • - Ciocolata menaj vreo 2-3 patratele, date la razuitoare la dinti aia mai mari;

Mod de preparare

Se aprinde cuptorul si se lasa la foc potrivit (mijloc) cat timp pregatesc compozitia.

Intr-un castron de plastic, se pun ouale intregi si le amestecam bine cu mixerul, apoi incepem si punem pe rand, in timp ce amestecam in continuare: zaharul, zaharul vanilat, esentele, uleiul, si faina in ploaie, pe care am amestecat-o in prealabil cu praful de copt, apoi la urma ciocolata razuita. Compozitia iese cam ca la chec. Apoi utilizam o tava speciala - forme briose - si hartie speciala pentru briose.

Umplem gaurelele cam trei sferturi si presaram bombonele de ornament colorate sau ce avem prin casa. Si dam la cuptor la mijloc la foc mai mic decat mijlocul. :) Si urmarim. Cam 20 minute, maxim am tinut, depinde de cuptor. Briosele trebuie sa fie crescute si aurii, iar la mijloc bine coapte. Probezi cu scobitoare. Si gata, lasam sa se raceasca un pic si ... Pofta buna! Papam si impartim apoi si la bunici.....:)

P.S.: Data viitoare incerc sa le pun inauntru: fructe proaspete sau din compot (ex. caise, visine) sau gem de caise – productie proprie. :)

Pofta buna!

Liliana

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure