Briose vesele cu bombonici

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Briose vesele cu bombonici

Ingrediente

  • Mie mi-au iesit 19 bucati:
  • - 4 oua;
  • - 1 cana zahar, (cana dinaia mare de lapte de 300 ml;
  • - 1 cana si jumate faina; (aceeasi cana);
  • - 2 plicuri zahar vanilat;
  • - 100 ml ulei;
  • - 1 plic praf de copt;
  • - Esente: lamaie, vanilie, rom;
  • - Ciocolata menaj vreo 2-3 patratele, date la razuitoare la dinti aia mai mari;

Mod de preparare

Se aprinde cuptorul si se lasa la foc potrivit (mijloc) cat timp pregatesc compozitia.

Intr-un castron de plastic, se pun ouale intregi si le amestecam bine cu mixerul, apoi incepem si punem pe rand, in timp ce amestecam in continuare: zaharul, zaharul vanilat, esentele, uleiul, si faina in ploaie, pe care am amestecat-o in prealabil cu praful de copt, apoi la urma ciocolata razuita. Compozitia iese cam ca la chec. Apoi utilizam o tava speciala - forme briose - si hartie speciala pentru briose.

Umplem gaurelele cam trei sferturi si presaram bombonele de ornament colorate sau ce avem prin casa. Si dam la cuptor la mijloc la foc mai mic decat mijlocul. :) Si urmarim. Cam 20 minute, maxim am tinut, depinde de cuptor. Briosele trebuie sa fie crescute si aurii, iar la mijloc bine coapte. Probezi cu scobitoare. Si gata, lasam sa se raceasca un pic si ... Pofta buna! Papam si impartim apoi si la bunici.....:)

P.S.: Data viitoare incerc sa le pun inauntru: fructe proaspete sau din compot (ex. caise, visine) sau gem de caise – productie proprie. :)

Pofta buna!

Liliana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise