autor:

susu

» » Prajituri

Briose vesele

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 august 2009

Ingrediente
2 oua,, 200 ml ulei, , 300 ml iaurt ( lapte batut, sau sana), , 400 g faina,, 1 plic praf de copt,, 200 g zahar,, un varf de cutit sare, , gem ( rahat, sau nuca...orice umplutura), sucul si coaja de la 1 lamaie

Dificultate: Ridicata Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu zaharul apoi se adauga uleiul cate putin si iaurtul, adaugam sucul si coaja de lamaie apoi se adauga faina si praful de copt cernute, si sarea. Formele de briose se ung cu unt sau se imbraca in forma speciala pentru briose si se umplu pe jumatate cu aluat, se pune cate o lingurita de gem (sau alta umplutura:nutella, alone, stafide, rahat, tablete de ciocolata) si se pune restul de aluat deasupra. Daca doriti si briose cu cacao opriti jumatate din compozitie pe care o amestecati cu cacao. Se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu, timp de 25-30 minute, pana se rumenesc. Se lasa la racit in forma 10 minute, apoi se scot. Fiecare le orneaza dupa imaginatie cu bomboane pufarin, ciocolata alba, neagra, stafide, nuca de cocos, zahar pudra amestecat cu zahar vanilat sau nuca faramitata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose vesele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose vesele cu bombonici

Briose vesele cu bombonici

Se aprinde cuptorul si se lasa la foc potrivit (mijloc) cat timp pregatesc compozitia. Intr-un

0 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

2/3 din biscuiti se dau prin masina de carne iar restul rupti bucatele.Biscuitii ce-i folosesc eu

20 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    Apetisante!!!

  • susu

    susu (Chef de cuisine) , 28 august 2009

    Multumesc. Tocmai asta e ideea sa fie cat mai atragatoare..... Ma tenteaza o reteta de briose cu portocale. Cred ca sunt bune.

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 august 2009

    Sunt tare dragute!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Ce frumoase sunt!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Arata foarte bine si cred ca sunt si delicioase...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Sunt frumusele!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 oua,
  • 200 ml ulei
  • 300 ml iaurt ( lapte batut
  • sau sana)
  • 400 g faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • 200 g zahar,
  • un varf de cutit sare
  • gem ( rahat
  • sau nuca...orice umplutura)
  • sucul si coaja de la 1 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

12 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci

valentina ionita (Chef de cuisine)

Apetisante!!!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Greta Garbo