Se curata broccoli si se desface buchetele. Intr-o oala mai mare se pune putina apa cu sare si zeama de lamaie si se lasa sa dea in clocot.
Se introduc buchetelele de broccoli in apa clocotita, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 7-10 minute (fara sa se inmoaie). Se scurg intr-o strecuratoare si se tin la cald.
Se bat cu telul oul intreg, galbenusurile, sarea si piperul intr-un vas tinut pe baia de apa si se adauga, putin cate putin, untul topit. Cand incepe sa se ingroase, se ia sosul de pe baia de apa si se incorporeaza frisca batuta.
Se aranjeaza buchetelele de broccoli intr-un castron incins, se toarna deasupra putin sos (restul sosului se prezinta intr-o sosiera incalzita) si se servesc imediat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii