Broccoli in sos de miere si usturoi

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 g broccoli
  • 1 ceapa medie
  • 2 tulpini telina
  • 1 lingura amidon porumb
  • 1 lingura apa rece
  • 1 sos de stridii
  • ¼ lingurita sare
  • ¼ lingurita miere
  • 1 lingura ulei
  • 2 catei usturoi tocat
  • ¾ cana supa de legume
  • ¼ ardei capia, uscat

Mod de preparare

. Se spala si se rupe in bhchete broccoli. Ceapa se curata si se taie felii. Telina se curata, se spala si se taie fasii lungi.

2. Amidonul de porumb, apa, sosul de stridii, sarea si mierea se amesteca intr-un bol pana ce compozitia se omogenizeaza.

3. Se incalzeste o tigaie la foc mare timp de 1 minut. Se stropeste tigaia cu putin ulei si s eincalzaste 30 de secunde. Se arunca broccoli, ceapa, telina in uleiul incins si se amesteca rapid, la foc mare, timp de 2-3 minute pana ce legumele devin crocante. Se adauga usturoiul si se amesteca inca 30 de secunde. Apoi se toarna supa de legume , se acopera si se lasa pe foc mediu, 3 minute, pana se coace broccoli.

4. Sosul de miere se amesteca inainte de a se adauga in tigaie. Se gateste pe foc pana ce sosul fierbe si se ingroasa. La final se adauga capia taiat fasii.

5. Broccoli se scurge de sos cu o paleta si se serveste ca si garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise