Ingrediente
450 g broccoli, 1 ceapa medie, 2 tulpini telina, 1 lingura amidon porumb, 1 lingura apa rece, 1 sos de stridii, ¼ lingurita sare, ¼ lingurita miere, 1 lingura ulei, 2 catei usturoi tocat, ¾ cana supa de legume, ¼ ardei capia, uscat
Dificultate: Redusa | Timp: 15 min
0 voturi
Mod de preparare
2. Amidonul de porumb, apa, sosul de stridii, sarea si mierea se amesteca intr-un bol pana ce compozitia se omogenizeaza.
3. Se incalzeste o tigaie la foc mare timp de 1 minut. Se stropeste tigaia cu putin ulei si s eincalzaste 30 de secunde. Se arunca broccoli, ceapa, telina in uleiul incins si se amesteca rapid, la foc mare, timp de 2-3 minute pana ce legumele devin crocante. Se adauga usturoiul si se amesteca inca 30 de secunde. Apoi se toarna supa de legume , se acopera si se lasa pe foc mediu, 3 minute, pana se coace broccoli.
4. Sosul de miere se amesteca inainte de a se adauga in tigaie. Se gateste pe foc pana ce sosul fierbe si se ingroasa. La final se adauga capia taiat fasii.
5. Broccoli se scurge de sos cu o paleta si se serveste ca si garnitura.