autor:

Sinziana

» » Aperitive

Broccoli la abur cu fenicul pane si germeni de broccoli

Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2015

Ingrediente
500 g broccoli crud sau 1 punga congelata de la supermarket, 50 g cascaval, 25 g unt, 1 lingurita rasa de sare sau dupa gust, 1/2 lingurita piper alb, optional, 2-3 linguri de seminte de broccoli

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Cum se prepara broccoli la abur:



Broccoli se spala, se taie partea tare si se separa in buchete intregi, potrivit de mari. Daca este congelat in punga, se clateste intr-o apa si se scurge usor sa nu il sfaramam.



Se foloseste un vas pentru fiert la aburi. Se fierb buchetele de broccoli cam 15-20 minute (depinde de vas), apoi se scot imediat intr-un vas termorezistent cu capac, fara sa se clateasca in apa rece. Se presara cu cubulete de unt, sare, cascaval ras si se pune imediat capacul ca sa se topeasca toate ingredientele. Se poate servi dupa 5-10 minute. Cui ii place, poate adauga putin piper alb.



Germenii de broccoli:



Se pun 2-3 linguri de seminte de broccoli in borcanul special de germinare sau intr-un borcan oarecare pe care apoi il legam la gura cu un tifon indoit in doua. Se lasa semintele la inmuiat in apa rece 3-4 ore, apoi se scurge apa si se lasa borcanul intr-un loc cu lumina, urmand ca de 2-3 ori pe zi sa umezim din nou semintele, dar fara sa lasam apa sa balteasca in ele. Borcanul se pune sa stea pe partea laterala ca ele sa aiba mai mult loc sa se extinda.



Se dezvolta cam in 3-4 zile. Se servesc crude, adaugate in iaurt sau asociate cu alte feluri de mancare, ca in exemplul nostru.



Feniculul pane:




Se spala bine feniculul, se taie verdeata de pe ramuri si capatul tare cu mot si se pune la fiert in apa cu putina sare si 1 lingura de chimen pentru 25-30 de minute.


Se scoate feniculul si se lasa la racit.




Taiem bulbii de fenicul in felii de 1-2 cm pe partea transversala sau longitudinala, in functie de forma bulbului, avand grija sa nu se imprastie foile. Intre timp, se pune tigaia cu ulei pentru prajit la incins.




Se trece fiecare felie de fenicul prin faina, apoi oua si la sfarsit pesmet, avand grija sa intoarcem felia pe ambele parti, apoi o punem in tigaie sa se rumeneasca frumos. Se intoarce cand a inceput sa aiba o culoare galben inchis. Cand e gata se scoate cu o paleta intr-un vas cu capac. Punem un mic cubulet de unt peste bucata de fenicul si acoperim vasul cu capacul imediat. Continuam cu celelalte bucati pana finalizam totul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Broccoli la abur cu fenicul pane si germeni de broccoli" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tarta cu dovlecei

Tarta cu dovlecei

Dovleceii ii spalam, ii stergem de apa si ii taiem felii subtiri. Galbenusuriele le mixam cu

14 voturi    8 comentarii
40 min
Aperitive
Ciuperci cu maioneza

Ciuperci cu maioneza

Ciupercile se scurg de apa si se mixeaza sau se taie marunt.Apoi se face putina maioneza dintr-un

2 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g broccoli crud sau 1 punga congelata de la supermarket
  • 50 g cascaval
  • 25 g unt
  • 1 lingurita rasa de sare sau dupa gust
  • 1/2 lingurita piper alb
  • optional
  • 2-3 linguri de seminte de broccoli

Raporteaza reteta

Retete
de Sinziana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Pate de casa