autor:

Fara foto
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diaconta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2019

Ingrediente
Pentru foaia de aluat:, 100 g untura (sau unt gras), 200 g smântâna 20% grasime, 3 galbenusuri de ou, 330 -350 g faina, Vanilie, Coaja de lamâie, 100 g unt moale pentru uns foaia, , Pentru umplutura:, 3 albusuri de ou, 4 linguri zahar, 150 g nuca macinata, , Zahar pentru pudrat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat am amestecat toate ingredientele, mai putin cele 100 g de unt.

Pentru început puneti doar 330 g faina, mai adaugati daca este necesar.

Când am obtinut o compozitie omogena, am împatit aluatul în trei, apoi l-am lasat la frigider jumatate de ora pentru ca se va întinde mai usor.

Apoi am întins fiecare bucata de aluat în forma dreptunghiulara si am uns cu untul moale.

Foaia se întinde cât mai subtire posibil, având grija sa nu se rupa la uns.

Am rulat strâns fiecare foaie, am acoperit cu o folie alimentara si am lasat la frigider câteva ore, ideal ar fi peste noapte.

Inainte de a scoate aluatul de la frigider, am pregatit umplutura.

Am mixat albusurile, am adaugat zaharul si apoi am încorporat nuca prajita si macinata.

Am scos pe rând rulourile de aluat de la frigider. Am taiat fiecare bucata în aproximativ 10 bucati.

Daca le faceti mai mici, puteti sa le taiati în 15-20 de bucati.

Am întins fiecare bucata taiata în forma dreptunghiulara, am pus umplutura, apoi am rasucit capetele lasând sa se vada umplutura la mijloc.

Le-am asezat într-o tava tapetata cu hârtie de copt. Le-am pus la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute sau pâna se rumenesc usor.

Le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am pudrat cu zahar.

S-aveţi poftă !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Broscute cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Prajitura cu blat de nuca, foi caramel si doua creme

Prajitura cu blat de nuca, foi caramel si doua creme

Punem zaharul,pe foc pentru al carameliza. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand

5 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Pulpa de porc cu sos de portocale

Pulpa de porc cu sos de portocale

Garnitura: Cartofii noi (bine spalati) se fierb in coaja in apa sarata si se pun la cald, pana la

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru foaia de aluat:
  • 100 g untura (sau unt gras)
  • 200 g smântâna 20% grasime
  • 3 galbenusuri de ou
  • 330 -350 g faina
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • 100 g unt moale pentru uns foaia
  • Pentru umplutura:
  • 3 albusuri de ou
  • 4 linguri zahar
  • 150 g nuca macinata
  • Zahar pentru pudrat

Raporteaza reteta

Retete
de diaconta
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastră în ziua de Paste. Face parte din tradiţie, tradiţii pe

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Pasti
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina. Se lasa sa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Rulada din muschiulet de porc

Rulada din muschiulet de porc

O ruladă foarte arătoasă dar şi foarte gustoasă,care arată foarte bine pe masă ,mai ales dacă

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu frisca, banane si kiwi Rulada cu frisca, banane si kiwi

Rulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult. Este aromata, racoroasa si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry

Se pune untul la topit in tigaia de fonta. Se inteapa usor cotletele cu varful la cutit pe ambele parti, astfel untul va patrunde

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Prajitura Kati