Broscute cu nuca

Reteta de broscute cu nuca. Broscute cu nuca reteta veche si delicioasa. Retete de fursecuri.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Broscute cu nuca

Ingrediente

  • Pentru foaia de aluat:
  • 100 g untura (sau unt gras)
  • 200 g smantana cu 20% grasime
  • 3 galbenusuri de ou
  • 330 -350 g faina
  • Vanilie
  • Coaja de lamaie
  • 100 g unt moale pentru uns foaia
  • Pentru umplutura:
  • 3 albusuri de ou
  • 4 linguri zahar
  • 150 g nuca macinata
  • Zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Reteta de broscute cu nuca este una veche si o fac de multi ani. Ne-o prepara mama la toate sarbatorile si o fac si eu alor mei.

Pentru aluat am amestecat toate ingredientele, mai putin cele 100 g de unt.

Pentru început puneti doar 330 g faina, mai adaugati daca este necesar.

Când am obtinut o compozitie omogena, am împatit aluatul în trei, apoi l-am lasat la frigider jumatate de ora pentru ca se va întinde mai usor.

Apoi am întins fiecare bucata de aluat în forma dreptunghiulara si am uns cu untul moale.

Foaia se întinde cât mai subtire posibil, având grija sa nu se rupa la uns.

Am rulat strâns fiecare foaie, am acoperit cu o folie alimentara si am lasat la frigider câteva ore, ideal ar fi peste noapte.

Inainte de a scoate aluatul de la frigider, am pregatit umplutura.

Am mixat albusurile, am adaugat zaharul si apoi am încorporat nuca prajita si macinata.

Am scos pe rând rulourile de aluat de la frigider. Am taiat fiecare bucata în aproximativ 10 bucati.

Daca le faceti mai mici, puteti sa le taiati în 15-20 de bucati.

Am întins fiecare bucata taiata în forma dreptunghiulara, am pus umplutura, apoi am rasucit capetele lasând sa se vada umplutura la mijloc.

Le-am asezat într-o tava tapetata cu hârtie de copt. Le-am pus la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute sau pâna se rumenesc usor.

Le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am pudrat cu zahar.

Incercati si voi reteta de broscute cu nuca, sunt fragede si delicioase. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise