autor:

BiancaTanase

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Brownie Cake with forest fruits and custard cream

Autor: BiancaTanase (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: BiancaTanase (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 septembrie 2013

Ingrediente
Pentru blat (reteta Peanut Caramel Brownies adaptata):, -200 gr ciocolata neagra cel putin 51% cacao, - 135 gr unt, - 4 oua mari, - 115 gr faina, - 20 gr cacao, - 1/2 lingurita sare, - 1 praf de copt, - 1 esenta de vanilie, - 150 gr zahar (daca sunteti in criza de timp, macinat), , Pentru umplutura, - 400 gr fructe de padure congelate sau proaspete, - 2-4 linguri zahar macinat sau 2/4 plicuri zahar vanilat, , Pentru custard cream:, - 3 oua, - 3 linguri amidon porumb, - 500 ml lapte, - 1/2 cana zahar (cam 200gr) - de preferinta macinat, - 1 esenta vanilie, , Pentru decor:, - 200-300 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Urmand instructiunile gospodinei de pe Gustos.ro:

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava rotunda, eu am folosit de 30cm, cu hartie de copt.



Ca sa nu vi se arda ciocolata pe foc, pregatiti ingredientele dinainte:



1. intr-un bol pregatiti zaharul



2. in alt bol faina, cacaoa si praful de copt



3. intr-un bol puneti ouale si sarea si bateti-le spuma cu telul sau mixerul(merge mai repede)



4. ciocolata si untul le topim la bai-maren sau intr-o cratita cu fund dublu...insa aveti grija sa nu se arda



5. dupa ce s-au topit le luam dupa foc



6. adaugam zaharul si amestecam cu mixerul



7. adaugam ouale batute spuma si mixam la viteza mica



8. adaugam faina cu cacaoa si praful de copt la compozitie mixand continuu



9. adaugam esenta de vanilie, mixam



10. turnam compozitia in tava



11. lasam la cuptor cam 20 de minute (cu flacara la jumate - 4 (din maxim 8) pentru aragazul meu mai clasic)



Dupa ce a expirat timpul opriti aragazul si mai lasati prajitura vreo 5 minute cu usa intredeschisa.... am observat ca daca o scot mai repede se desumfla :)



Dupa cele 5 minute eu am dus blatul in camara la rece.



Pentru crema de vanilie sau custard cream cum zic englezii, separam albusurile de galbenusuri.



Albusurile puneti-le in frigider pentru mai tarziu, iar galbenusurile amestecati-le cu zaharul pana capata o culoare deschisa si consistenta spumoasa.

Laptele puneti-l la incalzit.



Dupa ce laptele face pielita, dati focul la minim si turnati galbenusurile amestecate cu zaharul, invartind in oala incontinuu, ca sa nu aveti surprize de cocoloase.



Dupa ce s-au incorporat ouale presarati amidonul si amestecati continuu. Mariti flacara, dar nu uitati sa amestecati continuu ca altfel se fac cocoloase.

Dupa ce obtineti consistenta unei budinci, opriti focul, turnati esenta de vanilie si amestecati pana cand s-a incorporat de tot.



Turnati crema intr-un bol si acoperiti-l cu folie de plastic(sa atinga crema, ca sa nu faca pielita) si puneti-o sa se raceasca.



Dupa ce s-au racit blatul si crema, taiati blatul in doua. Puneti partea de jos a blatului pe platou/tava.



Puneti fructele de padure pe blat (daca vreti sa fie blatul foarte insiropat puteti sa lasati fructele un pic congelate). Presarati zaharul macinat sau vaniliile peste fructe.



Scoate-ti din frigider albusurile ramase de la crema si mixati-le cu un pic de sare si 1-2 linguri zahar pudra, pana obtineti o spuma. Mixati separat un pic crema de vanilie. Apoi cu o lingura incorporati in spuma crema de vanilie.



Turnati peste fructe crema de vanilie apoi asezati cealalta jumate de blat.



Bateti frisca si ornati tortul.



De preferinta ar fi sa lasati tortul peste noapte ca sa se imbine aromele.



Sper sa va placa aromele dulci(crema), acrisoare(fructele) si amarui(blatul de ciocolata) combinate.



Pofta buna si astept impresii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie Cake with forest fruits and custard cream" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Pancakes Marocane-Baghrir

Pancakes Marocane-Baghrir

Puneti intr-un blender,gris,faina,oua,bicarbonat de sodiu,sare,zahar,si apa si amestecati cam 3 minute. Apoi,adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tarta Tatin cu mere si caramel(reteta frantuzeasca)

Tarta Tatin cu mere si caramel(reteta frantuzeasca)

Se amesteca faina cu sarea si 25g de unt.Se adauga apa progresiv pana obtinem un aluat omogen.Invelim

14 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stejar Gratiela , 20 septembrie 2013

    Cred ca-i super!

  • Fara foto

    Cenean Rodica , 17 septembrie 2013

    Cred ca e superbun, trebuie incercat !!!!

  • Fara foto

    Georgescu Diana , 13 septembrie 2013

    ce bine arata . cred k e mortal

    • Fara foto

      Dobrin Milica , 11 septembrie 2013

      Cred ca-i super!

    • Fara foto

      Navalici Alina , 11 septembrie 2013

      arata super bine si cred k este racoritor

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat (reteta Peanut Caramel Brownies adaptata):
  • -200 gr ciocolata neagra cel putin 51% cacao
  • - 135 gr unt
  • - 4 oua mari
  • - 115 gr faina
  • - 20 gr cacao
  • - 1/2 lingurita sare
  • - 1 praf de copt
  • - 1 esenta de vanilie
  • - 150 gr zahar (daca sunteti in criza de timp
  • macinat)
  • Pentru umplutura
  • - 400 gr fructe de padure congelate sau proaspete
  • - 2-4 linguri zahar macinat sau 2/4 plicuri zahar vanilat
  • Pentru custard cream:
  • - 3 oua
  • - 3 linguri amidon porumb
  • - 500 ml lapte
  • - 1/2 cana zahar (cam 200gr) - de preferinta macinat
  • - 1 esenta vanilie
  • Pentru decor:
  • - 200-300 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat de vara