autor:

delicious flavours

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Brownie cu crema mascarpone

Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2013

Ingrediente
- 6 oua, - 250 gr ciocolata (150 gr neagra + 100 gr cioco cu lapte), - 250 gr unt, - 160 gr faina, - 300 gr zahar, - 1 praf de copt, , Ingrediente crema:, , - 2 galbenusuri, - 100 gr zafar farin, - 250 gr mascarpone (la temperatura camerei), - 1/2 lingurita pudra de vanilie, - 2 foi de gelatina, - 250 ml frisca

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

20 voturi

Mod de preparare

Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, iar separat mixam ouale cu zaharul pana devine ca o spuma (aprox 5 minute). Cand ciocolata si untul s-au topit, amestecam bine si lasam sa se racoreasca cat sa nu fie fierbinte, dupa care adaugam in fir subtire la amestecul de oua si continuam sa mixam la viteza mica. Incorporam treptat faina amestecata in prealabil cu praful de copt si un praf de sare. Turnam aluatul intr-o tava (22 X 32) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit (180 grade) maxim 35 minute, in nici un caz mai mult deoarece vom obtine un blat uscat, iar farmecul blaturilor cu ciocolata este sa fie umede dupa racire.
Cand blatul este gata lasam sa se raceasca complet, iar in acest timp vom pregati crema.
Mai intai punem la hidratat gelatina in apa rece. Mixam galbenusurile cu zaharul farin pana isi mareste volumul si se deschide la culoare. Cu ajutorul unei spatule adaugam treptat mascarpone si pudra de vanilie si amestecam bine. Mixam frisca si punem deoparte cateva minute. Stoarcem gelatina si o topim pe baie de aburi. Adaugam la gelatina topita 2-3 linguri din compozitia de mascarpone, omogenizam bine si turnam peste restul de crema, amestecand bine. Incorporam treptat frisca batuta si intindem uniform peste blatul racit. Decoram cu fulgi de ciocolata sau ce va place voua mai mult dupa care dam la frigider circa 2 ore pentru a se intari crema.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie cu crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Alcazari

Alcazari

Cele 9 albusuri se bat spuma impreuna cu un praf de sare.Se adauga apoi putin cate putin din zahar

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
negresa de post

negresa de post

se amesteca ingredientele ,se tapeteaza o tava cu ulei si faina,se toarna ingredientele pastrind

29 voturi    2 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Silviu Silviu , 19 septembrie 2013

    Crema de Mascarpone se poate inlocui cu succes cu o crema de branza de vaci, care costa mult mai putin.

  • Fara foto

    Teodora Pana , 19 septembrie 2013

    Yammi!!!

  • Fara foto

    Mariana Sima , 18 septembrie 2013

    Arata foarte bine! Voi incerca sa o fac si eu !

    • Fara foto

      Adina Sofronescu , 18 septembrie 2013

      mmm buna

    • s andreea

      s andreea (Chef de cuisine) , 30 august 2013

      ce bine arata cu siguranta o sa fac si eu

    • Fara foto

      Mitreanu Carmen Eva , 28 iulie 2013

      Arata super,,,,,

    • Fara foto

      Ene Nuti , 27 iulie 2013

      o sa fac si eu.

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 09 iulie 2013

      Multumesc frumos, Floare de Colt! :) Multumesc Garofita si ma bucur ca vei incerca reteta! ;)

    • Fara foto

      Chis Garofita , 05 iunie 2013

      Arata tare bine! O s-o fac si eu.

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 01 iunie 2013

      Arata foarte bine si este delicioasa !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

20 voturi

Ingrediente

  • - 6 oua
  • - 250 gr ciocolata (150 gr neagra + 100 gr cioco cu lapte)
  • - 250 gr unt
  • - 160 gr faina
  • - 300 gr zahar
  • - 1 praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • - 2 galbenusuri
  • - 100 gr zafar farin
  • - 250 gr mascarpone (la temperatura camerei)
  • - 1/2 lingurita pudra de vanilie
  • - 2 foi de gelatina
  • - 250 ml frisca

Raporteaza reteta

Retete
de delicious flavours
Chocolate Muffins

Chocolate Muffins

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Paste cu zucchini la cuptor

Paste cu zucchini la cuptor

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

s andreea (Chef de cuisine)

ce bine arata cu siguranta o sa fac si eu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam in albusuri un praf de sare si incepem sa mixam circa 2 min. Adaugam, lingura cu lingura,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu biscuiti si crema de gris Prajitura cu biscuiti si crema de gris

Punem intr-un vas laptele, zaharul, zaharul vanilat si grisul. Dam la foc mic si tinem pana cand obtinem o crema. Avem grija

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu zmeura si piure de castane