Topim untul impreuna cu ciocolata pe baie de aburi. Separat mixam ouale cu zaharul pana isi schimba culoarea, adaugam lichiorul, sucul si coaja rasa de portocale si continuam sa mixam. Adaugam in fir subtire amestecul de ciocolata topita si usor racita. Reducem viteza la minim si incorporam faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava (23X32cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aproximativ 30-35 minute, dar nu mai mult, deoarece interiorul trebuie sa ramana usor umed iar suprafata crocanta. Daca lasam mai mult va fi prea uscat dupa racire.
Pentru toppingul de ciocolata incalzim smantana pentru frisca la foc mic, adaugam ciocolata rupta bucatele, iar la sfarsit adaugam si esenta de portocale. Turnam peste tot blatul racit sau numai pe cate o felie cand servim.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii