Brownie cu portocale

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Brownie cu portocale

Ingrediente

  • - 150 gr unt
  • - 150 gr ciocolata (75 gr cu lapte, 75 gr cu 75% cacao)
  • - 3 oua
  • - 200 gr zahar brun
  • - 2 linguri lichior de nuca (homemade) sau ce lichior aveti
  • - 1 lingura suc de portocale
  • - 1 lingurita coaja rasa de portocale
  • - 160 gr faina
  • - 1/2 pliculet praf de copt
  • Pentru topping:
  • - 50 gr ciocolata
  • - 50 ml smantana pentru frisca
  • - cateva picaturi esenta de portocale

Mod de preparare

Topim untul impreuna cu ciocolata pe baie de aburi. Separat mixam ouale cu zaharul pana isi schimba culoarea, adaugam lichiorul, sucul si coaja rasa de portocale si continuam sa mixam. Adaugam in fir subtire amestecul de ciocolata topita si usor racita. Reducem viteza la minim si incorporam faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava (23X32cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aproximativ 30-35 minute, dar nu mai mult, deoarece interiorul trebuie sa ramana usor umed iar suprafata crocanta. Daca lasam mai mult va fi prea uscat dupa racire.

Pentru toppingul de ciocolata incalzim smantana pentru frisca la foc mic, adaugam ciocolata rupta bucatele, iar la sfarsit adaugam si esenta de portocale. Turnam peste tot blatul racit sau numai pe cate o felie cand servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise