Topim untul impreuna cu ciocolata pe baie de aburi. Separat mixam ouale cu zaharul pana isi schimba culoarea, adaugam lichiorul, sucul si coaja rasa de portocale si continuam sa mixam. Adaugam in fir subtire amestecul de ciocolata topita si usor racita. Reducem viteza la minim si incorporam faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava (23X32cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aproximativ 30-35 minute, dar nu mai mult, deoarece interiorul trebuie sa ramana usor umed iar suprafata crocanta. Daca lasam mai mult va fi prea uscat dupa racire.
Pentru toppingul de ciocolata incalzim smantana pentru frisca la foc mic, adaugam ciocolata rupta bucatele, iar la sfarsit adaugam si esenta de portocale. Turnam peste tot blatul racit sau numai pe cate o felie cand servim.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii