autor:

delicious flavours

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Brownie cu portocale

Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2013

Ingrediente
- 150 gr unt, - 150 gr ciocolata (75 gr cu lapte, 75 gr cu 75% cacao), - 3 oua, - 200 gr zahar brun, - 2 linguri lichior de nuca (homemade) sau ce lichior aveti, - 1 lingura suc de portocale, - 1 lingurita coaja rasa de portocale, - 160 gr faina, - 1/2 pliculet praf de copt, , Pentru topping:, , - 50 gr ciocolata, - 50 ml smantana pentru frisca, - cateva picaturi esenta de portocale

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Topim untul impreuna cu ciocolata pe baie de aburi. Separat mixam ouale cu zaharul pana isi schimba culoarea, adaugam lichiorul, sucul si coaja rasa de portocale si continuam sa mixam. Adaugam in fir subtire amestecul de ciocolata topita si usor racita. Reducem viteza la minim si incorporam faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava (23X32cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aproximativ 30-35 minute, dar nu mai mult, deoarece interiorul trebuie sa ramana usor umed iar suprafata crocanta. Daca lasam mai mult va fi prea uscat dupa racire.
Pentru toppingul de ciocolata incalzim smantana pentru frisca la foc mic, adaugam ciocolata rupta bucatele, iar la sfarsit adaugam si esenta de portocale. Turnam peste tot blatul racit sau numai pe cate o felie cand servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere si scortisoara

Prajitura cu mere si scortisoara

Se bat ouale bine cu sarea si zaharul (100 gr) apoi se incorporeaza treptat celelalte ingrediente.

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Se pune la fiert, cana de zahar cu 5 linguri de apa. Albusurile se bat spuma, iar peste ele se adauga

4 voturi    1 comentariu
1h 5 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 150 gr unt
  • - 150 gr ciocolata (75 gr cu lapte
  • 75 gr cu 75% cacao)
  • - 3 oua
  • - 200 gr zahar brun
  • - 2 linguri lichior de nuca (homemade) sau ce lichior aveti
  • - 1 lingura suc de portocale
  • - 1 lingurita coaja rasa de portocale
  • - 160 gr faina
  • - 1/2 pliculet praf de copt
  • Pentru topping:
  • - 50 gr ciocolata
  • - 50 ml smantana pentru frisca
  • - cateva picaturi esenta de portocale

Raporteaza reteta

Retete
de delicious flavours
Chocolate Muffins

Chocolate Muffins

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Paste cu zucchini la cuptor

Paste cu zucchini la cuptor

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Inimioare cu blat din fulgi de mei Inimioare cu blat din fulgi de mei

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu crema de smantana