Intr-un castron, se cern faina, pudra de cacao, praful de copt si bicarbonatul de sodiu, se adauga si nucile maruntite si se face la mijloc o gropita. Ciocolata si untul se topesc pe baie de apa, amestecand pana ce devin netede, dupa care se iau de pe foc si se incorporeaza zaharul, ouale si smantana (frisca nebatuta). Se bat cu telul pana ce compozitia incepe sa se-ngroase si se introduce in castronul cu faina + cacao + nuci. Se amesteca foarte usor cu o lingura de lemn si se toarna in tava unsa si tapetata. Se coace 40 de minute (se-ncearca cu un ac sau cu un pai) si se lasa in tava sa se raceasca. Urmeaza glazura: Se topeste ciocolata pe baie de apa, amestecand incontinuu, se ia de pe foc si se lasa doua minute sa se odihneasca. Se adauga smantana (frisca) si se bate cu telul, pana ce amestecul se ingroasa si devine lucios. Glazura calda se toarna peste prajitura rece si deasupra se presara nuca maruntita. Se lasa sa se intareasca si se taie patrate de 4 cm.
Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieSalata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparatO reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii