autor:

husni

» » Dulciuri diverse

BROWNIES

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
o ceasca si jumatate faina, , 1/4 ceasca cacao pudra, , 1 lingurita praf de copt, , 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, , 1/2 ceasca nuci maruntite, , 125 g unt, , 200 g ciocolata de menaj rupta in bucatele, , 1 ceasca zahar fin, , 2 oua batute usor, , 1/3 ceasca smantana (frisca nebatuta),, inca 1/3 ceasca nuci maruntite., Pentru glazura: 150 g ciocolata de menaj rupta in bucatele, , 1/2 ceasca smantana (frisca lichida).

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un castron, se cern faina, pudra de cacao, praful de copt si bicarbonatul de sodiu, se adauga si nucile maruntite si se face la mijloc o gropita. Ciocolata si untul se topesc pe baie de apa, amestecand pana ce devin netede, dupa care se iau de pe foc si se incorporeaza zaharul, ouale si smantana (frisca nebatuta). Se bat cu telul pana ce compozitia incepe sa se-ngroase si se introduce in castronul cu faina + cacao + nuci. Se amesteca foarte usor cu o lingura de lemn si se toarna in tava unsa si tapetata. Se coace 40 de minute (se-ncearca cu un ac sau cu un pai) si se lasa in tava sa se raceasca. Urmeaza glazura: Se topeste ciocolata pe baie de apa, amestecand incontinuu, se ia de pe foc si se lasa doua minute sa se odihneasca. Se adauga smantana (frisca) si se bate cu telul, pana ce amestecul se ingroasa si devine lucios. Glazura calda se toarna peste prajitura rece si deasupra se presara nuca maruntita. Se lasa sa se intareasca si se taie patrate de 4 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "BROWNIES" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Peanut Caramel Brownies

Peanut Caramel Brownies

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava de dimensiuni 24/24cm cu hartie de copt. Ciocolata

27 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Brownies Cappuccino

Brownies Cappuccino

Blat: Se infierbinta cuptorul la 180 grade si se tapeteaza cu hartie de copt o forma patrata de

11 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • o ceasca si jumatate faina
  • 1/4 ceasca cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 ceasca nuci maruntite
  • 125 g unt
  • 200 g ciocolata de menaj rupta in bucatele
  • 1 ceasca zahar fin
  • 2 oua batute usor
  • 1/3 ceasca smantana (frisca nebatuta),
  • inca 1/3 ceasca nuci maruntite.
  • Pentru glazura: 150 g ciocolata de menaj rupta in bucatele
  • 1/2 ceasca smantana (frisca lichida).

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Terci din fulgi de ovaz