* Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Se tapeteaza tava cu unt si faina sau cu unt apoi hartie pentru cuptor (pur si simplu se taie bucatele de hartie pentru cuptor la dimensiuni apropiate de dimensiunile tavii si se pun in tava unsa cu unt, pana se acopera intreaga suprafata).
* Se taie untul cubulete. Se taie ciocolata cubulete.
* Se amesteca untul si ciocolata intr-un vas cu pereti grosi si se topeste la foc foarte mic sau la microunde. Se lasa putin la racit (aprox 10 - 15 minute). In aceste timp, se taie nucile marunt (dar nu pisate).
* Se amesteca bine ouale si zaharul, cu mixerul. In amestecul de ou si zahar se adauga ciocolata (calduta spre rece, dar neintarita). Se amesteca bine.
* Se adauga nucile/alunele, apoi faina si sarea. Se amesteca usor.
* Se toarna amestecul in tava pregatita in prealabil. Se lasa la cuptor aprox 25 minute. Se scot brownies din cuptor si se lasa la racit in tava. Atentie! Prajitura trebuie sa fie umeda la interior.
* Dupa aprox 15 -20 minute, se taie brownies cubulete de maxim 4x4 cm si se transfera pe un platou.
Sugestii
* Se pot pastra cateva zile la frigider, in cutie inchisa etans (air tight).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii