autor:

Poliana

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Brownies cupcakes cu menta si capsune

Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 06 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 06 martie 2013

Ingrediente
85 gr unt, 80 gr cioco cu menta, 80 gr zahar brun, 1 ou, 2 linguri crema whisky, 75 gr faina, 1/4 lingurita praf de copt, 1/4 lingurita sare, capsune, , Sos, 50 gr ciocolata neagra cu menta, 2 linguri smantana grasa, , Decor, 100 ml smantana pentru frisca, 1/2 lingurita zahar pudra vanilat, Capsune

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Untul il topim impreuna cu ciocolata la foc mic. Oul il mixam usor cu zaharul si crema de whisky. Separat amestecam faina cu praful de copt si cu sarea.

Punem oul peste ciocolata topita si amestecam bine - un tel este suficient pentru aceasta operatiune. Adaugam si faina si incorporam usor.

Pregatim 9 forme de cupcakes - eu am avut inimioare si floricele din silicon, sunt foarte bucuroasa de achizitionarea lor!!!

Distribuim uniform compozitia in formele de cupcakes, si in mijlocul fiecareia punem o capsuna.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade, cand este incins introducem tava si coacem cupcakes pentru 25-30 de minute, nu mai mult pentru ca se usuca prea tare.

Pentru sos topim la foc mic ciocolata cu menta impreuna cu smantana. Omogenizam si apoi trecem la frisca, pe care o batem usor (nu bat) cat sa prinda consistenta impreuna cu zaharul vanilat.

Datorita capsunelor, aceste cupcakes vor iesi cu un mic gol in mijloc care e numai bun pentru a fi umplut cu sos din belsug.

Umplem fiecare cupcake cu sos, turnam mai mult ca sa cada si pe laterale, punem cate o lingurita de frisca si ornam cu capsune.

A doua zi au fost si mai bune. Sosul s-a intarit, si s-a transformat intr-o crema delicioasa!

Enjoy!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies cupcakes cu menta si capsune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Pentru foi: Toate ingredientele se amesteca bine si se adauga faina obtinand un aluat ca pentru

8 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Guguluf cu mirodenii

Guguluf cu mirodenii

Mod de preparare: Pentru blat procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 85 gr unt
  • 80 gr cioco cu menta
  • 80 gr zahar brun
  • 1 ou
  • 2 linguri crema whisky
  • 75 gr faina
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • capsune
  • Sos
  • 50 gr ciocolata neagra cu menta
  • 2 linguri smantana grasa
  • Decor
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1/2 lingurita zahar pudra vanilat
  • Capsune

Raporteaza reteta

Retete
de Poliana
Prajitura marmorata cu prune

Prajitura marmorata cu prune

Modul de prepararea este unul clasic, si trebuie sa incepem cu untul (moale neaparat) si cu zaharul.

12 voturi    2 comentarii
40 min
Prajituri
Peanut Caramel Brownies

Peanut Caramel Brownies

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava de dimensiuni 24/24cm cu hartie de copt. Ciocolata

27 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Rulada de cascaval

Rulada de cascaval

Este o rulada ce se face usor, iar cu reteta nu ma pot lauda ca-mi apartine, pentru ca am preluat-o

50 voturi    4 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu mure si crema de branza