Brownies de Ciocolatã si Nuci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Brownies de Ciocolatã si Nuci

Ingrediente

  • 230 gr. unt
  • 250 gr. zahãr
  • 1 portocalã (coaja)
  • 4 ouã
  • 230 gr. fãinã
  • 1 linguritã (ceai) praf de copt
  • 150 gr. miez de nucã tocat gros
  • 30 gr. cacao
  • 200 gr. ciocolatã culinarã
  • Decor:
  • zahãr pudrã

Mod de preparare

Brownies este numele dat de americani, prãjiturilor de ciocolatã cu alune.

Brownies contin mai multã ciocolatã decãt fãinã, acestor ingrediente li se adaugã : fructe seci, cocos, fructe cristalizate, brânzã proaspãtã sau amestec de unt de arahide.

Îi putem servi cu inghetatã sau friscã, se mentin proaspeti câteva zile dacã se pãstreazã intr-un recipient închis.

Acesti brownies sunt de fapt o gresealã culinarã, o bibliotecarã pe nume Brownie, preparând o prãjiturã de ciocolatã a uitat sã punã praf de copt, asa cã prãjitura nu a crescut.Dar ea totusi a servit prãjitura si a avut succes, ajungând un "all-american favorite".

1)Mixeazã bine untul cu zahãrul si coaja de portocalã; adaugã gãlbenusele pe rând , mixând dupã fiecare si la urmã albusele spumã.

Adaugã fãina, nucile si cacao.

Unge cu unt si fãinã o tavã cu dimensiunile de 30 pe 20 cm de preferintã si toarnã blatul.

2)Rupe ciocolata in tablete si dispune-le deasupra blatului.

Dã la cuptor la 200ºC cca. 25 min.

Scoate dupã ce a copt, si rece taie pãtrate.

Serveste decorat cu zahãr pudrã.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise