autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Brownies (prajituri americane cu ciocolata si nuci)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati): 100 g unt, , 100 g ciocolata amaruie (cu 70% cacao), , 300 g zahar, , 1 varf de cutit sare, , 1 fiola esenta de vanilie, , 3 oua mari, , 125 g faina, , 2 linguri cacao (25 g), , 100 g miez de nuca., Pentru glazura: 7 linguri frisca, , 100 g ciocolata amaruie.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

48 voturi

Mod de preparare

Se pun la topit untul si ciocolata. Se pune untul intr-o cratita mijlocie si se lasa sa se topeasca la foc slab, amestecand intruna cu o lingura de lemn. Ciocolata se rupe bucatele, se introduce in unt si se lasa si ea sa se topeasca, amestecand in continuare. Se adauga zaharul.

Se incinge cuptorul la 180°C. Se ia cratita de pe foc, se incorporeaza zaharul, sarea si esenta de vanilie si se amesteca bine. Urmeaza ouale. Se sparg ouale unul cate unul si se introduc in compozitie, amestecand mai departe cu lingura de lemn, pana ce se leaga bine cu restul ingredientelor. Apoi se varsa compozitia intr-un castron.

Se prepara aluatul. Se amesteca faina cu praful de copt, iar miezul de nuca se taie bucatele (mai mari). Compozitia din castron se freaca spuma - circa 1 minut - cu mixerul, dupa care se adauga mai intai miezul de nuca, si apoi amestecul de faina si cacao si se mai freaca aproximativ un minut.

Se pune prajitura in tava. Se tapeteaza o tava dreptunghiulara (circa 28 x 23 cm) cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se intinde in mod egal pe fundul tavii. Se coace circa 30 de minute, se scoate si se lasa sa se raceasca (in tava) aproximativ 15 minute.

Se intinde glazura cu un cutit. Se desprinde prajitura de marginile tavii, se rastoarna si se indeparteaza hartia pentru copt, apoi se intoarce pe partea cealalta si se lasa sa se raceasca. Se unge cu glazura, se tine o ora la rece si se taie in 12 bucati.

Pentru glazura: Se pune frisca pe foc sa dea cateva clocote, se ia cratita de pe foc, se introduce ciocolata si se lasa sa se topeasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies (prajituri americane cu ciocolata si nuci)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu branza si piersici

Tarta cu branza si piersici

Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul. Punem

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 38 %
399.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

48 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 100 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie (cu 70% cacao)
  • 300 g zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 3 oua mari
  • 125 g faina
  • 2 linguri cacao (25 g)
  • 100 g miez de nuca.
  • Pentru glazura: 7 linguri frisca
  • 100 g ciocolata amaruie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Inimioare cu blat din fulgi de mei Inimioare cu blat din fulgi de mei

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Gauffre cu Prune