autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Brownies (zemoase) cu ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 36 de bucati): o ceasca si jumatate faina, , 1/4 ceasca cacao pudra, , 1 lingurita praf de copt, , 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, , 1/2 ceasca nuci maruntite, , 125 g unt, , 200 g ciocolata de menaj rupta in bucatele, , 1 ceasca zahar fin, , 2 oua batute usor, , 1/3 ceasca smantana (frisca nebatuta),, inca 1/3 ceasca nuci maruntite., Pentru glazura: 150 g ciocolata de menaj rupta in bucatele, , 1/2 ceasca smantana (frisca lichida).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

11 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 180°C, se unge o tava patrata (23x23 cm) cu ulei sau cu unt topit si se tapeteaza cu hartie pentru copt. Intr-un castron, se cern faina, pudra de cacao, praful de copt si bicarbonatul de sodiu, se adauga si nucile maruntite si se face la mijloc o gropita. Ciocolata si untul se topesc pe baie de apa, amestecand pana ce devin netede, dupa care se iau de pe foc si se incorporeaza zaharul, ouale si smantana (frisca nebatuta). Se bat cu telul pana ce compozitia incepe sa se-ngroase si se introduce in castronul cu faina + cacao + nuci. Se amesteca foarte usor cu o lingura de lemn si se toarna in tava unsa si tapetata. Se coace 40 de minute (se-ncearca cu un ac sau cu un pai) si se lasa in tava sa se raceasca. Urmeaza glazura: Se topeste ciocolata pe baie de apa, amestecand incontinuu, se ia de pe foc si se lasa doua minute sa se odihneasca. Se adauga smantana (frisca) si se bate cu telul, pana ce amestecul se ingroasa si devine lucios. Glazura calda se toarna peste prajitura rece si deasupra se presara nuca maruntita. Se lasa sa se intareasca si se taie patrate de 4 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies (zemoase) cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Ouale se amesteca cu zaharul. Se adauga uleiul, apa, amoniacul, praful de copt si faina. Jumatate

13 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu ciocolata si vanilie ( capuccino)

Prajitura cu ciocolata si vanilie ( capuccino)

Untul topit se amesteca cu zaharul, pudra de cacao, oul si vanilia, peste care se amesteca frimiturile

16 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

11 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 36 de bucati): o ceasca si jumatate faina
  • 1/4 ceasca cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 ceasca nuci maruntite
  • 125 g unt
  • 200 g ciocolata de menaj rupta in bucatele
  • 1 ceasca zahar fin
  • 2 oua batute usor
  • 1/3 ceasca smantana (frisca nebatuta),
  • inca 1/3 ceasca nuci maruntite.
  • Pentru glazura: 150 g ciocolata de menaj rupta in bucatele
  • 1/2 ceasca smantana (frisca lichida).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti