autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Brownies (zemoase) cu ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 36 de bucati): o ceasca si jumatate faina, , 1/4 ceasca cacao pudra, , 1 lingurita praf de copt, , 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, , 1/2 ceasca nuci maruntite, , 125 g unt, , 200 g ciocolata de menaj rupta in bucatele, , 1 ceasca zahar fin, , 2 oua batute usor, , 1/3 ceasca smantana (frisca nebatuta),, inca 1/3 ceasca nuci maruntite., Pentru glazura: 150 g ciocolata de menaj rupta in bucatele, , 1/2 ceasca smantana (frisca lichida).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

11 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 180°C, se unge o tava patrata (23x23 cm) cu ulei sau cu unt topit si se tapeteaza cu hartie pentru copt. Intr-un castron, se cern faina, pudra de cacao, praful de copt si bicarbonatul de sodiu, se adauga si nucile maruntite si se face la mijloc o gropita. Ciocolata si untul se topesc pe baie de apa, amestecand pana ce devin netede, dupa care se iau de pe foc si se incorporeaza zaharul, ouale si smantana (frisca nebatuta). Se bat cu telul pana ce compozitia incepe sa se-ngroase si se introduce in castronul cu faina + cacao + nuci. Se amesteca foarte usor cu o lingura de lemn si se toarna in tava unsa si tapetata. Se coace 40 de minute (se-ncearca cu un ac sau cu un pai) si se lasa in tava sa se raceasca. Urmeaza glazura: Se topeste ciocolata pe baie de apa, amestecand incontinuu, se ia de pe foc si se lasa doua minute sa se odihneasca. Se adauga smantana (frisca) si se bate cu telul, pana ce amestecul se ingroasa si devine lucios. Glazura calda se toarna peste prajitura rece si deasupra se presara nuca maruntita. Se lasa sa se intareasca si se taie patrate de 4 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies (zemoase) cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere si boti

Prajitura cu mere si boti

Mod de preparare: Intr-un castron se pune faina, sarea, untura si zaharul. Se framanta pana ce se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura cu compot

Prajitura cu compot

Tava pe pune pe aragaz iar fundul ei este acoperit cu zahar(din abundenta). Zaharul este pus la topit.

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

11 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 36 de bucati): o ceasca si jumatate faina
  • 1/4 ceasca cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 ceasca nuci maruntite
  • 125 g unt
  • 200 g ciocolata de menaj rupta in bucatele
  • 1 ceasca zahar fin
  • 2 oua batute usor
  • 1/3 ceasca smantana (frisca nebatuta),
  • inca 1/3 ceasca nuci maruntite.
  • Pentru glazura: 150 g ciocolata de menaj rupta in bucatele
  • 1/2 ceasca smantana (frisca lichida).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
RIGO JANCSI - o reteta cu poveste