autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Aperitive

Bruschete cu rosii

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2011

Ingrediente
Pentru 4 bruschete iti trebuie:, , 1. 4 felii de paine (preferabil felii patrate de toast), 2. 1 lingura de ulei de masline, 3. 2-3 rosii, 4. busuioc, 5. 2 catei de usturoi, 6. guma de mestecat :)

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

13 voturi

Mod de preparare

Ceva simplu si fresh, de weekend. Fara alte introduceri, bruschete cu rosii. Se pot servi alaturi de suratele bruschete cu cascaval.

Mai intai dai drumul la cuptor sa se incalzeasca, 180 de grade e ok. Feliile de paine le pui in prajitorul de paine si le prajesti mediu. Cu ajutorul unei cani sau cu un pahar decupezi cercuri. Evident, nu-i musai, dar bruschete patrate, cum e forma feliilor de paine, gasesti pe toate drumurile. Rosiile se spala si se taie felii, apoi dai la o parte pulpa cu samburi (n-o vei folosi ca sa nu inmoaie prea tare painea) si tai cubulete ce ramane. Usturoiul se taie marunt-marunt si se amesteca cu o lingura de ulei. Cu o pensula se ung feliile de paine, impartind cat de cat egal usturoiul. Deasupra se pun cubuletele de rosii si se dau la cuptor, pe tava cu hartie de copt, pentru 10 minute. Se presara busuioc si asta a fost tot. Apoi e bine sa ai la indemana niste guma de mestecat ori patrunjel verde. Se-ntelege de ce :).
Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschete cu rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Bruschete cu rosii si ardei

Bruschete cu rosii si ardei

Taiati felii de paine din bagheta, asezati-le intr-o tava unsa cu unt si dati-le la cuptor pentru

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aperitive
Bruschete cu rosii, ardei si za'atar

Bruschete cu rosii, ardei si za'atar

Se amesteca intr-un bol untul moale scos din timp din frigider cu 1/3lingurita de sare si se adauga

4 voturi    1 comentariu
25 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

    Foarte tare asta cu guma da ai dreptate...pai de la usturoi se intelege..bv ai si simtul umorului dar ai prezentari super...

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Arata foarte frumos.

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

13 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 bruschete iti trebuie:
  • 1. 4 felii de paine (preferabil felii patrate de toast)
  • 2. 1 lingura de ulei de masline
  • 3. 2-3 rosii
  • 4. busuioc
  • 5. 2 catei de usturoi
  • 6. guma de mestecat :)

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

mimi (Chef de cuisine)

Foarte tare asta cu guma da ai dreptate...pai de la usturoi se intelege..bv ai si simtul umorului dar ai prezentari super...

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Tarta aperitiv cu ciuperci