autor:

Mihaela11

» » Aperitive

Bruschete cu rosii, ardei si za'atar

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 07 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 07 martie 2013

Ingrediente
Bruschetele sunt un aperitiv foarte apetisant si aromat.Eu le-am adaptat la tara mea de adoptie, folosind un ingredient foarte popular in lumea araba: za'atarul, care da bruschetelor un plus de arome. Za&rsquoatarul este un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat, lamaita,maghiran, seminte de susan prajite, sare. Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete. Se pot adauga si alte condimente cum ar fi: cimbru, chimin,coriandru, fenicol.In Palestina reteta include chimin dulce (carawe sau fenicul).In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosieinchisa. In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara, cuisoare si muguri de trandafir. Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi., Avem nevoie de:, -o franzela feliata, -100 gm unt (sau margarina), -2 lingurite usturoi pudra, -2 lingurite za&rsquoatar, -4 lingurite cascaval ras, -sare dupa gust, -2 rosii coapte, -1 ardei verde, -1 ardei rosu, -2 linguri ulei de masline, -piper proaspat macinat

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca intr-un bol untul moale scos din timp din frigider cu 1/3lingurita de sare si se adauga praful de usturoi si za’atarul.

Se unge un strat foarte subtire de unt pe ambele parti pe feliile de franzela.

Se pune painea intr-o tava in care s-a pus hartie de copt sau folie de aluminiu si se da la cuptorul incalzit dinainte la 220 de grade.

Dupa 6-7 minute feliile de paine se intorc pe cealata fata( care s-au rumenit putin) , se presara cu cascavalul ras si se mai dau la cuptor 6-7 minute pana s-au rumenit.

Rosiile si ardeii se taie marunt, se sareaza si se pipereaza; se stropesc cu putin ulei de masline si se pun cu o lingurita pe feliile de franzela scoase din cuptor.

Se servesc calde.

Pofta buna!



Trebuie avut grija cu praful de usturoi, deoarece uneori este sarat; in acest caz nu se mai adauga sare .
Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschete cu rosii, ardei si za'atar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Bruschete cu rosii si ardei

Bruschete cu rosii si ardei

Taiati felii de paine din bagheta, asezati-le intr-o tava unsa cu unt si dati-le la cuptor pentru

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aperitive
bruschete de rosii cu busuioc

bruschete de rosii cu busuioc

rosia se spala si se taie cubulete marunte. usturoiul se da pe razatoarea mica si se amesteca cu

3 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    priceput , 03 iulie 2016

    asta nu este reteta originala ai complicat mult retetas. nu o puneti in practica e total eronat

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • Bruschetele sunt un aperitiv foarte apetisant si aromat.Eu le-am adaptat la tara mea de adoptie
  • folosind un ingredient foarte popular in lumea araba: za'atarul
  • care da bruschetelor un plus de arome. Za&rsquoatarul este un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat
  • lamaita,maghiran
  • seminte de susan prajite
  • sare. Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete. Se pot adauga si alte condimente cum ar fi: cimbru
  • chimin,coriandru
  • fenicol.In Palestina reteta include chimin dulce (carawe sau fenicul).In Liban se adauga adesea sumac
  • un condiment care da o culoare rosieinchisa. In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara
  • cuisoare si muguri de trandafir. Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.
  • Avem nevoie de:
  • -o franzela feliata
  • -100 gm unt (sau margarina)
  • -2 lingurite usturoi pudra
  • -2 lingurite za&rsquoatar
  • -4 lingurite cascaval ras
  • -sare dupa gust
  • -2 rosii coapte
  • -1 ardei verde
  • -1 ardei rosu
  • -2 linguri ulei de masline
  • -piper proaspat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Fara foto

priceput

asta nu este reteta originala ai complicat mult retetas. nu o puneti in practica e total eronat

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Rulada din omleta