autor:

doru simona

» » Aperitive

bruschete de rosii cu busuioc

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2010

Ingrediente
1 rosie tare, dar coapta, 2-3 fire de busuioc proaspat, 3-4 catei de usturoi, sare, piper, paine prajita

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

3 voturi

Mod de preparare

rosia se spala si se taie cubulete marunte. usturoiul se da pe razatoarea mica si se amesteca cu rosia taiata, busuiocul se toaca marunt. toate ingredientele se omogenizeaza si se da la rece vreo 20 min.
intre timp se taie painea feliute subtiri si micutze , e de preferat a se folosi bagheta si se prajesc pe o tava incinsa pana se rumenesc usor.
se aseaza pe un platou si se pune deasupra rosiile cu busuioc. se servesc imediat ca aperitiv si nu numai.
sunt delicioase si de mare efect
Daca ti-a placut reteta noastra "bruschete de rosii cu busuioc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Pasta de ardei copti cu usturoi

Pasta de ardei copti cu usturoi

Iarna, linga friptura, merge perfect o pasta de ardei copti! Citiva catei de usturoi(5-6) se pun

9 voturi    6 comentarii
20 min
Aperitive
Chec mozaic

Chec mozaic

Se amesteca faina cernuta in prealabil cu praful de copt.Incorporam rand pe rand ouale,apoi putin

10 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tatiana Aldea , 19 iunie 2014

    Excelent, va multumesc o sa incerc, si apoi o sa va spun cum a iesit. Rindul trecut le-am facut pe cele cu brinza si de atunci le fac mereu, si au scces

  • Fara foto

    Mitran Roxana Maria , 24 septembrie 2013

    Excelent, va multumesc o sa incerc, si apoi o sa va spun cum a iesit. Rindul trecut le-am facut pe cele cu brinza si de atunci le fac mereu, si au scces

  • Fara foto

    Marius Roman , 24 septembrie 2013

    Da sunt foarte bune am servit asa ceva la un restaurant in Firenze,sunt date ca aperitiv gratis pana pregatesc comanda,oare cand si la noi?

    • Fara foto

      Gabriela Lipovan , 22 septembrie 2013

      Eu frec feliile de paine cu un "catel de usturoi si le ung cu ulei de masline, dupa care pun rosiile in forma mai sus descrisa, dar fara usturoi!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2010

      O combinatie foarte aromata si aspectuoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

3 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de doru simona
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu visine si frisca

Prajitura cu visine si frisca

Blat: Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat

9 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetel se coc in cuptor, ca sa se faca mai putin fum si mai putina mizerie. Dupa coacere se lasa

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

O combinatie foarte aromata si aspectuoasa.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
vinete cu maioneza