autor:

husni

» » Prajituri

Bucatele de ciocolata

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 februarie 2010

Ingrediente
-6 oua, -150 g unt(margarina), -280 g zahar pudra, -140 g faina, -1/2 lingurita de praf de copt, -40 g cacao, -coaja rasa si zeama de la 1 lamiie, -esenta de vanilie(cca 1/4 fiola), -80 g ciocolata de menaj, -un pumn de migdale tocate(fara coaja)

Dificultate: Redusa Timp: 3h

8 voturi

Mod de preparare

Untul se freaca spuma;se adauga zaharul si se freaca in continuare.Se pun,apoi,galbenusurile(6),unul cite unul,mestecind dupa fiecare;se adauga vanilia,coaja si zeama de lamiie;se mesteca;se adauga cacaua amestecata cu citeva lingurite de lapte fierbinte(clocotit),pina devine o pasta.Se mesteca.La sfirsit se pune faina(cernuta cu praful de copt);se mesteca,apoi se pun albusurile(6) batute spuma si se mesteca usor,sa se omogenizeze compozitia.
Se pune compozitia intr-o tava cu hirtie de copt;se coace,in cuptorul preincalzit,la foc mediu,cca 40 minute.
Cind e gata,se lasa sa se raceasca,apoi se glaseaza cu 80 g ciocolata de menaj,topita.peste,se presara migdale tocate.Dupa ce glazura e intarita,prajitura se taie romburi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bucatele de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pudding cu ciocolata, migdale si bucatele de napolitana

Pudding cu ciocolata, migdale si bucatele de napolitana

1. Se ung 4 forme mici de pudding cu un strat subtire de unt. 2. Se taie ciocolata in fasii de 5cm

1 vot    4 comentarii
20 min
Prajituri
Strudele

Strudele

Pentru compozitie. Cele 10 mere se decojesc si se dau prin razatoarea mare, apoi se aseaza intr-o

3 voturi    0 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

    Foarte buna, tare aspectoasa.

  • Fara foto

    husni , 19 februarie 2010

    Multumesc mult! Da,in general folosesc tavi de aluminiu;sint f.bune pt.cuptor;nu se compara cu teflonul(cit ar fi el de aratos). Uneori,folosesc si altceva(nu numai aluminiu),dar,credeti-ma,nu se compara;mai ales pt dulciuri. Deci,folositi aluminiu !Nu conteaza forma;eu folosesc f des, rotund;cred ca e un moft sau obisnuinta.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010

    Delicioasa si aromata! Prezentare impecabila , ca de altfel intotdeauna. Referitor la comentariul lui Lumi, dupa experienta mea tavile de aluminiu nu doar arata bine ,dar sunt cele mai bune pentru checuri;se coc mai bine si nu se ard, ca cele facute in tavi de teflon. Ai votul meu.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      arata foarte bine si imi place enorm tava in care coci tu!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Foarte bun... Se retine!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Altă reţetă delicioasă, cu o prăjitură arătoasă şi foarte frumos prezentată! Felicitări, Camy!

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      nota 10 buna buna..............

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Apetisante .......merita incercata reteta.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Ce bine arata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Imi place tare mult...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

8 voturi

Ingrediente

  • -6 oua
  • -150 g unt(margarina)
  • -280 g zahar pudra
  • -140 g faina
  • -1/2 lingurita de praf de copt
  • -40 g cacao
  • -coaja rasa si zeama de la 1 lamiie
  • -esenta de vanilie(cca 1/4 fiola)
  • -80 g ciocolata de menaj
  • -un pumn de migdale tocate(fara coaja)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna, tare aspectoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti