autor:

Florenta Dinu

» » Aperitive

Bucatele de muschi file in crusta de paine

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2014

Ingrediente
500g de muschi file (porc), 500g faina, 1/2 pahar de vin alb sec, 1/2 pahar de lapte caldut,un cubulet de drojdie,menta ,un catel de usturoi, extravirgin de masline,zahar ,sare, piper negru

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Pregatiti coca de paine: dizolvati drojdia in laptele caldut indulcit cu o lingurita de zahar, puneti in castron faina cernuta si varsati laptele in centrul ei; framantati pana obtineti o coca omogena, adaugand putin cate putin un pahar de apa calduta,10ml de ulei si o lingurita de sare; lasati coca la crescut intr-un loc cald.



Curatati usturoiul si zdrobiti-l cu podul palmei. Taiati bucatele muschiul file si rumeniti-l intr-o tigaie cu usturoiul si 4 linguri de ulei. Puneti paharul de vin, potriviti de sare si piper si lasati totul sa fiarba pana la evaporarea completa a lichidului.



Spalati menta si adaugati-o la carne, cu exceptia catorva frunzulite pe care le pastrati pentru a orna. Cand carnea e gata scoateti usturoiul. Cu facaletul intindeti o foaie subtire de coca, pastrand deoparte o bucatica pentu ornare. Intindeti carnea peste coca si formati un rulou, inchizandu-l bine la capete. Puneti ruloul intr-o tava de cuptor unsa cu ulei, cu capetele suprapuse in jos,si ornati-l cu coca ramasa. Bagati in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 20-25 de minute pana coca va prinde o culoare frumoasa.



Serviti fierbinte ornand farfuria cu cateva frunzulite de menta. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bucatele de muschi file in crusta de paine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Plicuri cu carne

Plicuri cu carne

Se taie ceapa julien (fidelute). Se caleste 3 min in ulei incins. Se adauga Vegeta, carnea tocata,

23 voturi    10 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pui Shanghai in crusta de chips

Pui Shanghai in crusta de chips

Se spala carnea de pui si se taie fasii. Se sareaza dupa preferinta, se adauga piper sau condimente.

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 500g de muschi file (porc)
  • 500g faina
  • 1/2 pahar de vin alb sec
  • 1/2 pahar de lapte caldut,un cubulet de drojdie,menta ,un catel de usturoi, extravirgin de masline,zahar ,sare
  • piper negru

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Crenvusti in aluat