Reteta de bucte cu mere. Bucte cu mere reteta simpla si delicioasa.
Se cerne faina si se pune in mijlocul ei drojdia amestecata cu putin zahar si lapte caldut. Se lasa la dospit 10 minute si, in acest timp se amesteca ouale cu zaharul ramas, un praf de sare, laptele, uleiul si aromele. Se framanta un aluat moale si nelipicios. Se lasa la cresut pana isi dubleaza volumul.
Se întinde aluatul subţire, se taie fâşii, apoi pătrăţele. Se pune umplutura în mijloc, se acopera cu aluatul si se pun una lângă alta în tava unsă cu ulei.
Se mai lasa sa crescă în tava 15 minute, se ung cu ou şi se coc. La inceput focul e mai mare (10 min la 200 g C), apoi la foc mai mic( 180 de grade C), până se rumenesc bine. Se acopera cu un şervet şi se lasa să se răcească. Se servesc la micul dejun cu lapte, ceai, cafea sau ca desert.
Ies 2 tăvi care se pot coace deodată daca ai 2 grătare la cuptor. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii