autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Aperitive

Budinca clasica de macaroane

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 7 portii): 250 g macaroane, , sare, , 400 g sunca, , 2 tulpini de praz, , 1 lingura unt topit, , 5 oua, , 3/4 l lapte, , piper, , nucsoara rasa, , 1 lingurita mirodenii (busuioc, rozmarin), , grasime pentru uns forma, , 50 g pesmet, , 50 g unt.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se rup macaroanele - daca sunt lungi - si se fierb al dente in apa cu sare. Sunca se taie cubulete. Prazul curatat si taiat rondele se prajeste putin in untul incins. Se bat ouale cu laptele si se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si - eventual - cu mirodenii. Se amesteca macaroanele scurse cu sunca si cu prazul si se rastoarna intr-o forma unsa, rezistenta la foc. Se toarna deasupra ouale + laptele, se presara cu pesmet si bucatele de unt si se lasa sa se coaca in cuptorul incins la 200ş, circa o ora si 20 de minute. Se servesc cu sos de rosii.
Atentie: in loc de praz, puteti folosi mazare (eventual congelata) sau buchetele de broccoli fierte in prealabil.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca clasica de macaroane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Cornulete cu crenvursti

Cornulete cu crenvursti

Drojdia se freaca cu zaharul intr-o canita pentru a se lichefia. Din faina, drojdie, sare, lapte

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Carne  cu salsa de ton

Carne cu salsa de ton

Puneti carnea in bucata intreaga, la fiert in apa rece cu verdurile intregi. Fierbeti timp de 2-3

4 voturi    3 comentarii
2h 10 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 7 portii): 250 g macaroane
  • sare
  • 400 g sunca
  • 2 tulpini de praz
  • 1 lingura unt topit
  • 5 oua
  • 3/4 l lapte
  • piper
  • nucsoara rasa
  • 1 lingurita mirodenii (busuioc
  • rozmarin)
  • grasime pentru uns forma
  • 50 g pesmet
  • 50 g unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive
Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Picanterii