autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Aperitive

Budinca clasica de macaroane

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 7 portii): 250 g macaroane, , sare, , 400 g sunca, , 2 tulpini de praz, , 1 lingura unt topit, , 5 oua, , 3/4 l lapte, , piper, , nucsoara rasa, , 1 lingurita mirodenii (busuioc, rozmarin), , grasime pentru uns forma, , 50 g pesmet, , 50 g unt.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se rup macaroanele - daca sunt lungi - si se fierb al dente in apa cu sare. Sunca se taie cubulete. Prazul curatat si taiat rondele se prajeste putin in untul incins. Se bat ouale cu laptele si se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si - eventual - cu mirodenii. Se amesteca macaroanele scurse cu sunca si cu prazul si se rastoarna intr-o forma unsa, rezistenta la foc. Se toarna deasupra ouale + laptele, se presara cu pesmet si bucatele de unt si se lasa sa se coaca in cuptorul incins la 200ş, circa o ora si 20 de minute. Se servesc cu sos de rosii.
Atentie: in loc de praz, puteti folosi mazare (eventual congelata) sau buchetele de broccoli fierte in prealabil.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca clasica de macaroane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Clatite cu ficatei si piept de pui

Clatite cu ficatei si piept de pui

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se prajesc clatitele care trebuie sa fie un pic mai

14 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pate de ficat de porc

Pate de ficat de porc

Ficatul, spalat si taiat bucati, se fierbe 30 minute sau se prajeste in 2 lingurite de margarina

63 voturi    16 comentarii
45 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei

Panini Maker

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 7 portii): 250 g macaroane
  • sare
  • 400 g sunca
  • 2 tulpini de praz
  • 1 lingura unt topit
  • 5 oua
  • 3/4 l lapte
  • piper
  • nucsoara rasa
  • 1 lingurita mirodenii (busuioc
  • rozmarin)
  • grasime pentru uns forma
  • 50 g pesmet
  • 50 g unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Terine de pui cu cascaval, dovlecel si mar