Ingrediente
300g capsuni,, 100 g zahar,, un ou intreg + 3 galbenusuri,, 2 linguri cu varf amidon,, 500 ml lapte,, 1 lamaie (se poate face si cu praf de budinca e mai rapid acum depinde de fiecare)
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
16 voturi
Mod de preparare
Se pune pe foc laptele pana incepe sa fiarba apoi se varsa incet peste compozitia de mai sus amestecand mereu.Se pune crema la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa... sa nu dea in clocot. Se varsa crema in forme umezite cu apa, se lasa la racit apoi se pune in frigider.
Se spala si se curata capsunile. Se opresc cateva iar restul se taie si se pun intr-un bol cu 50g zahar. Daca se serveste imediat, se zdrobesc capsunile cu zaharul ca sa obtineti un sos (lasati si bucati mai mari) daca vreti sa fie pentru mai tarziu le puneti la foc sa fierba 2 minute. Se rastoarna budinca intr-o farfurie se toarna sosul de capsuni in centru si se orneaza cu capsunile ramase.
Lucia Cretu , 07 mai 2014
banuiesc ca crema se lasa pe foc pina se ingroase nu....?...vad ca nu se specifica in reteta.
Silvia Marcu , 19 mai 2013
" Se pune crema la foc mic amestecand continuu... sa nu inceapa sa fiarba. " Şi cât trebuie să stea la foc fără să fiarbă?
Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013
arata tzutz !!!!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012
delicioasa...
Catalina (Chef de cuisine) , 07 iunie 2011
Ai dreptate "Kok Miori" este foarte usor de facut...
kok miori (Chef de cuisine) , 06 iunie 2011
Minunata reteta o voi incerca nu este greu de facut.
Maria Markov (Chef de cuisine) , 05 iunie 2011
Arata foarte, foarte bine! O s-o incerc.
Licuta Marin (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011
Delicioasa!...
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011
Foarte buna!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011
Imi place yumi,yumi, delicioasa pt cina ! Felicitari ! *****