autor:

Catalina

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Budinca cu capsuni

Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2011

Ingrediente
300g capsuni,, 100 g zahar,, un ou intreg + 3 galbenusuri,, 2 linguri cu varf amidon,, 500 ml lapte,, 1 lamaie (se poate face si cu praf de budinca e mai rapid acum depinde de fiecare)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

16 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se pun galbenusurile, oul intreg, 50g zahar si se amesteca cu mixerul pana devine ca o crema. Se adauga putin cate putin amidonul apoi coaja de lamaie amestecandu-se mereu.



Se pune pe foc laptele pana incepe sa fiarba apoi se varsa incet peste compozitia de mai sus amestecand mereu.Se pune crema la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa... sa nu dea in clocot. Se varsa crema in forme umezite cu apa, se lasa la racit apoi se pune in frigider.



Se spala si se curata capsunile. Se opresc cateva iar restul se taie si se pun intr-un bol cu 50g zahar. Daca se serveste imediat, se zdrobesc capsunile cu zaharul ca sa obtineti un sos (lasati si bucati mai mari) daca vreti sa fie pentru mai tarziu le puneti la foc sa fierba 2 minute. Se rastoarna budinca intr-o farfurie se toarna sosul de capsuni in centru si se orneaza cu capsunile ramase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada de budinca de capsuni si mascarpone

Rulada de budinca de capsuni si mascarpone

Separam albusurile de galbenusuri, apoi le batem cu mixerul pana ce sa fac spuma. Adaugam zaharul,

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu budinca si capsuni

Prajitura cu budinca si capsuni

Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic. Lasam la racit pana pregatim blatul. Mixam

8 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana Prigoana , 22 mai 2014

    foarte bune retete

  • Fara foto

    Dumitras Catalina , 07 mai 2014

    da, pana se ingroasa! eu fac budinca foarte des si nu am fost atenta la detalii...

  • Fara foto

    Dumitras Catalina , 07 mai 2014

    pana se ingroasa! nu ai mai facut budinca pana acum?

    • Fara foto

      Lucia Cretu , 07 mai 2014

      banuiesc ca crema se lasa pe foc pina se ingroase nu....?...vad ca nu se specifica in reteta.

    • Fara foto

      Silvia Marcu , 19 mai 2013

      " Se pune crema la foc mic amestecand continuu... sa nu inceapa sa fiarba. " Şi cât trebuie să stea la foc fără să fiarbă?

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      arata tzutz !!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

      delicioasa...

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 07 iunie 2011

      Ai dreptate "Kok Miori" este foarte usor de facut...

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 06 iunie 2011

      Minunata reteta o voi incerca nu este greu de facut.

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 05 iunie 2011

      Arata foarte, foarte bine! O s-o incerc.

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

      Delicioasa!...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

      Foarte buna!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

      Imi place yumi,yumi, delicioasa pt cina ! Felicitari ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

16 voturi

Ingrediente

  • 300g capsuni,
  • 100 g zahar,
  • un ou intreg + 3 galbenusuri,
  • 2 linguri cu varf amidon,
  • 500 ml lapte,
  • 1 lamaie (se poate face si cu praf de budinca e mai rapid acum depinde de fiecare)

Raporteaza reteta

Retete
de Catalina
Crema de sparanghel

Crema de sparanghel

Curatati sparanghelul si taiati-l bucati. Tocati marunt ceapa si prajiti-o putin in unt. Adaugati

2 voturi    5 comentarii
30 min
Supe de legume
Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe

Se mixează bine ouăle cu zaharul și zaharul vanilat , pana acesta se topește. Va rezulta o crema

24 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura in doua culori

Prajitura in doua culori

Ouăle se mixează cu zaharul pana devine o crema spumoasa, se adaugă laptele câte puțin, uleiul

8 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

arata tzutz !!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Clatite cu banana si caramel