Budinca cu cartofi si legume

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): o ceapa,
  • un catel de usturoi,
  • 250 g morcovi,
  • 20 g unt sau margarina,
  • 250 g dovlecei,
  • 500 g cartofi,
  • grasime pentru uns forma,
  • sare,
  • smantana (250 g),
  • 2 oua,
  • nucsoara,
  • piper,
  • 50 g alune taiate,
  • 2 linguri pesmet,
  • 125 g cascaval ras.

Mod de preparare

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Morcovii, curatati, se taie felii. Se incinge grasimea si se calesc toate deodata (circa 5 minute, cu capac).

Se curata dovleceii, se spala si se taie felii, la fel si cartofii.

Se unge o forma de budinca si se aseaza cartofii si celelalte legume in straturi alternative. Se sareaza.

Se bat ouale, se amesteca cu smantana, se gusta de sare, piper si nucsoara si se toarna peste legume.

Se presara deasupra pesmetul si alunele, apoi se coace 25 de minute in cuptorul incins la 225 grade C.

Se scoate tava din cuptor, se presara cascavalul ras peste budinca si apoi se mai coace inca 15-20 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta