autor:

Fara foto

» » , Budinci, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Budinca cu cartofi si legume

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): o ceapa,, un catel de usturoi, , 250 g morcovi, , 20 g unt sau margarina, , 250 g dovlecei, , 500 g cartofi, , grasime pentru uns forma, , sare, , smantana (250 g), , 2 oua,, nucsoara, , piper, , 50 g alune taiate, , 2 linguri pesmet, , 125 g cascaval ras.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

8 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Morcovii, curatati, se taie felii. Se incinge grasimea si se calesc toate deodata (circa 5 minute, cu capac).
Se curata dovleceii, se spala si se taie felii, la fel si cartofii.
Se unge o forma de budinca si se aseaza cartofii si celelalte legume in straturi alternative. Se sareaza.
Se bat ouale, se amesteca cu smantana, se gusta de sare, piper si nucsoara si se toarna peste legume.
Se presara deasupra pesmetul si alunele, apoi se coace 25 de minute in cuptorul incins la 225 grade C.
Se scoate tava din cuptor, se presara cascavalul ras peste budinca si apoi se mai coace inca 15-20 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu cartofi si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cipsuri din dovlecel verde la cuptor

Cipsuri din dovlecel verde la cuptor

Spalam dovlecelul, il stergem si il taiem felii subtiri( ori cu razatoare speciala de feliat, ori

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

Spalam pastaile, le curatam la capete si le taiem bucati potrivite. Dovleceii ii spalam, ii curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

8 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): o ceapa,
  • un catel de usturoi
  • 250 g morcovi
  • 20 g unt sau margarina
  • 250 g dovlecei
  • 500 g cartofi
  • grasime pentru uns forma
  • sare
  • smantana (250 g)
  • 2 oua,
  • nucsoara
  • piper
  • 50 g alune taiate
  • 2 linguri pesmet
  • 125 g cascaval ras.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cosulete cu spanac si curcan