BUDINCA CU FRUCTE DE PADURE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. amestec fructe padure (zmeura,coacaze, mure, capsuni, cirese negre)
  • 150-200 gr. zahar,
  • 100 ml. apa,
  • esenta de vanilie,
  • felii de paine;

Mod de preparare

1. Se curata ciresele de samburi, capsunile si coacazele de codite. Se spala separat toate fructele.

2. Se pun ciresele, apa si zaharul la fiert, pana se topeste zaharul. Se adauga capsunile si coacazele si se mai lasa la fiert 2 minute. Se adauga zmeura si murele, esenta de vanilie si se amesteca. Se iau de pe foc.

3. Se pun fructele intr-o sita si se lasa la scurs.

4. In acest timp, se decupeaza feliile de paine pentru a captusi forma rotunda de budinca. Aceasta se tapeteaza cu folie de plastic, apoi se pun feliile de paine - acestea depind de cat este vasul de inalt sau cate straturi se pun. In cazul acestei retete se folosesc 3 felii de paine.

5. Pe fundul vasului se pune un strat de fructe, apoi o felie de paine insiropata in sucul ramas de la fructe, apoi iar fructe si tot asa straturi alternative pana se umple vasul, ultimul strat fiind paine insiropata. Se acopera vasul cu folie de plastic, se pune la frigider pentru 7-8 ore; se rastoarna pe o farfurie, in momentul servirii, si se orneaza cu frisca.

6. Se serveste cu frisca sau inghetata sau sos din fructe de padure.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise