Se pune orezul pentru 1 ora in apa.
Dupa ce a trecut o ora se pun la fiert cele 2 cani de lapte impreuna cu cana de suc/sirop din compot de piersici si cu zaharul vaninilat . Cand acestea incep sa fiarba se adauga orezul, iar dupa 10 minute se pun si cele 50 de grame de zahar.Se fierbe orezul.
Dupa ce orezul s-a fiert si s-a racit se adauga 3 galbenuse. Albusele se bat spuma cu un praf de sare.
Se adauga si ele in compozitie apoi se amesteca.
Se unge un vas de iena cu unt apoi se presara pesmet si se inveleste vasul.
Se pune un strat de compozitie apoi un rand de piersici.
Se pune si restul de compozitie iar deasupra piersici. Chiar daca la inceput piersicile se vor afunda ,in timpul coacerii ele se vor ridica la suprafata.
Se da la cuptor pentru 30 min apoi se lasa inca 5-10 minute sa se rumeneasca deasupra fara capac.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii