Budinca cu piersici

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Budinca cu piersici

Ingrediente

  • 1 compot de piersici mare
  • 2 pliculete zahar vanililat
  • 2 cani lapte
  • 3 cani orez
  • 1 cana sirop din compot/suc de piersici
  • 50 grame zahar
  • sare
  • unt
  • pesmet

Mod de preparare

Se pune orezul pentru 1 ora in apa.

Dupa ce a trecut o ora se pun la fiert cele 2 cani de lapte impreuna cu cana de suc/sirop din compot de piersici si cu zaharul vaninilat . Cand acestea incep sa fiarba se adauga orezul, iar dupa 10 minute se pun si cele 50 de grame de zahar.Se fierbe orezul.

Dupa ce orezul s-a fiert si s-a racit se adauga 3 galbenuse. Albusele se bat spuma cu un praf de sare.

Se adauga si ele in compozitie apoi se amesteca.

Se unge un vas de iena cu unt apoi se presara pesmet si se inveleste vasul.

Se pune un strat de compozitie apoi un rand de piersici.

Se pune si restul de compozitie iar deasupra piersici. Chiar daca la inceput piersicile se vor afunda ,in timpul coacerii ele se vor ridica la suprafata.

Se da la cuptor pentru 30 min apoi se lasa inca 5-10 minute sa se rumeneasca deasupra fara capac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise