autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Budinca cu piersici

Autor: andralore (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andralore (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2011

Ingrediente
1 compot de piersici mare, 2 pliculete zahar vanililat, 2 cani lapte, 3 cani orez, 1 cana sirop din compot/suc de piersici, 50 grame zahar, sare, unt, pesmet

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune orezul pentru 1 ora in apa.
Dupa ce a trecut o ora se pun la fiert cele 2 cani de lapte impreuna cu cana de suc/sirop din compot de piersici si cu zaharul vaninilat . Cand acestea incep sa fiarba se adauga orezul, iar dupa 10 minute se pun si cele 50 de grame de zahar.Se fierbe orezul.
Dupa ce orezul s-a fiert si s-a racit se adauga 3 galbenuse. Albusele se bat spuma cu un praf de sare.
Se adauga si ele in compozitie apoi se amesteca.
Se unge un vas de iena cu unt apoi se presara pesmet si se inveleste vasul.
Se pune un strat de compozitie apoi un rand de piersici.
Se pune si restul de compozitie iar deasupra piersici. Chiar daca la inceput piersicile se vor afunda ,in timpul coacerii ele se vor ridica la suprafata.
Se da la cuptor pentru 30 min apoi se lasa inca 5-10 minute sa se rumeneasca deasupra fara capac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Alt fel, de dulce

Alt fel, de dulce

Maruntim curmalele si lasam cateva si sub forma de felii pentru decor. Ungem cu unt o tava mai

8 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec

Chec

1. Se separa albusul de galbenus 2. In albus se pune putina sare si se bate spuma (tare), dupa care

12 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 20 martie 2011

    delicios...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 compot de piersici mare
  • 2 pliculete zahar vanililat
  • 2 cani lapte
  • 3 cani orez
  • 1 cana sirop din compot/suc de piersici
  • 50 grame zahar
  • sare
  • unt
  • pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de andralore
Porcusori Misicu

Porcusori Misicu

Se prepara clatitele dupa urmatoarea reteta: - faina,lapte si apa minerala, un borcan mic de iaurt,la

1 vot    2 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Prajitura barfitoare

Prajitura barfitoare

Mixezi:untul/margarina cu zahar, zahar vanililat,galbenusurile, faina, , praful de copt si laptele,

4 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Ochiul soacrei

Ochiul soacrei

Se taie sunca fasii subtiri, iar apoi se rade cascavalul. Galbenusul se bate cu ketchupul. Presari

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Catalina

Catalina (Chef de cuisine)

delicios...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Fursecuri simple cu cocos