autor:

Fara foto

» » Budinci

Budinca cu praz

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru o budinca, cu diametrul de 23 cm):, Aluatul - 2 1/2 cesti faina, , 150 g unt taiat bucatele, , 2-3 linguri zeama de lamaie, , 1-2 linguri apa., Umplutura: 30 g unt, , 2 felii de bacon taiate fasii, , 4 tulpini de praz taiate rondele fine, , 1-2 linguri otet alb, , 1/4 ceasca faina, , 1 ceasca lapte, , 2 oua batute, , 1 ceasca de cascaval ras, , 1 lingurita piper negru macinat, , 1 ou batut pentru glazura, , verdeata proaspata pentru garnisit.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 210gr. si se unge cu unt topit sau cu ulei o forma rotunda, nu prea adanca (diametrul: 23 cm). Pentru aluat: se freaca (intre palme sau in robot) faina cu untul si, cand amestecul devine sfaramicios, se adauga zeama de lamaie si aproape toata cantitatea de apa si se framanta pana ce aluatul devine neted (la nevoie, se mai adauga apa). Se inveleste cu o folie de plastic si se tine 30 de minute la frigider. Pentru umplutura: se incinge untul si se prajeste in el baconul, pana ce devine crocant. Se adauga prazul, se lasa sa fiarba circa 5 minute ca sa se inmoaie si pe urma se incorporeaza otetul si faina. Se ia de pe foc, se toarna laptele putin, amestecand intruna, se pune din nou pe foc si se amesteca in continuare pana ce sosul incepe sa fiarba si se ingroasa. Dupa ce s-a racit putin, se incorporeaza rand pe rand ouale, cascavalul ras si piperul.
Se intind 2/3 din aluat, se imbraca cu el forma unsa si peste el se toarna umplutura. Se intinde si aluatul ramas si se acopera umplutura. Se apasa marginile cu degetele, se unge cu oul batut si se fac - pe suprafata - 3 crestaturi adanci, prin care sa iasa aburul. Se coace tortul 30-40 de minute (trebuie sa fie rumen si crocant) si se garniseste cu verdeata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Budinca de orez cu capsuni si frisca

Budinca de orez cu capsuni si frisca

Puneti laptele, un varf de sare si zaharul la foc mic pana se topesc toate. Adaugati si coaja de

5 voturi    2 comentarii
40 min
Budinci
Sufleu de bruccoli

Sufleu de bruccoli

Dupa ce se spala,broccoli se fierbe cca 4 minute;pe urma se spala cu apa rece,se pune intr-o strecuratoare,apoi

9 voturi    8 comentarii
2h
Budinci
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru o budinca
  • cu diametrul de 23 cm):
  • Aluatul - 2 1/2 cesti faina
  • 150 g unt taiat bucatele
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 1-2 linguri apa.
  • Umplutura: 30 g unt
  • 2 felii de bacon taiate fasii
  • 4 tulpini de praz taiate rondele fine
  • 1-2 linguri otet alb
  • 1/4 ceasca faina
  • 1 ceasca lapte
  • 2 oua batute
  • 1 ceasca de cascaval ras
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 ou batut pentru glazura
  • verdeata proaspata pentru garnisit.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budinca cu ton si brinza in stil tunisian