Budinca cu praz

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru o budinca, cu diametrul de 23 cm):
  • Aluatul - 2 1/2 cesti faina,
  • 150 g unt taiat bucatele,
  • 2-3 linguri zeama de lamaie,
  • 1-2 linguri apa.
  • Umplutura: 30 g unt,
  • 2 felii de bacon taiate fasii,
  • 4 tulpini de praz taiate rondele fine,
  • 1-2 linguri otet alb,
  • 1/4 ceasca faina,
  • 1 ceasca lapte,
  • 2 oua batute,
  • 1 ceasca de cascaval ras,
  • 1 lingurita piper negru macinat,
  • 1 ou batut pentru glazura,
  • verdeata proaspata pentru garnisit.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 210gr. si se unge cu unt topit sau cu ulei o forma rotunda, nu prea adanca (diametrul: 23 cm). Pentru aluat: se freaca (intre palme sau in robot) faina cu untul si, cand amestecul devine sfaramicios, se adauga zeama de lamaie si aproape toata cantitatea de apa si se framanta pana ce aluatul devine neted (la nevoie, se mai adauga apa). Se inveleste cu o folie de plastic si se tine 30 de minute la frigider. Pentru umplutura: se incinge untul si se prajeste in el baconul, pana ce devine crocant. Se adauga prazul, se lasa sa fiarba circa 5 minute ca sa se inmoaie si pe urma se incorporeaza otetul si faina. Se ia de pe foc, se toarna laptele putin, amestecand intruna, se pune din nou pe foc si se amesteca in continuare pana ce sosul incepe sa fiarba si se ingroasa. Dupa ce s-a racit putin, se incorporeaza rand pe rand ouale, cascavalul ras si piperul.

Se intind 2/3 din aluat, se imbraca cu el forma unsa si peste el se toarna umplutura. Se intinde si aluatul ramas si se acopera umplutura. Se apasa marginile cu degetele, se unge cu oul batut si se fac - pe suprafata - 3 crestaturi adanci, prin care sa iasa aburul. Se coace tortul 30-40 de minute (trebuie sa fie rumen si crocant) si se garniseste cu verdeata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise