Ingrediente
ptr aluat, 2pahare faina alba, 1/2 lingurita sare, 100 gr margarina, 1/3-1/4 pahar de apa, , ptr umplutura, 1ardei rosu 1 ardei galben, 1 ceapa mare, 1/2 kg de rosii cojite de coaja sau 1conserva de 400 gr de rosii taiate, sare, piper, 2cutii conserve de ton in apa, 200 gr brinza usor sarata, 1ou ptr uns budinca
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
18 voturi
Mod de preparare
Se faramiseaza margarina in faina pina devine faramicioasa se adauga sarea si cite putina apa pina se impreuneaza aluatul.Se framinta foarte putin si se invelste in naylon si se da la frigider ptr cel putin 2 ore.(se poate face cu o seara dinainte si lasat la frigider.)
umplutura
Conservele de ton se pun intr-o strecuratoare.Intr-o tigaie de teflon se pun 2-3 linguri de ulei si se prajeste ceapa taiata cubulete se adauga ardeii si iei taiati cubulete si mai tirziu rosiile deasemeni taiate cubulete, se adauga putina sare, piper si se lasa ca lichidele sa se absoarba dupa care se adauga si tonul si se mai lasa 2-3 minute pe foc. Se lasa sa se raceasca si se adauga brinza sfaramata.
Se unge o tava de tarta cu putin ulei.Aluatul se imparte in doua si se intind 2 foi egale.Prima foaie se pune in tava si se aranjeaza sa cuprinda si marginile, se pune umplutura si se acopera cu a doua foaie si se lipesc marginile.Se poate face un mic desen pe aluat dar trebuie de facut o mica gaurica pe aluat ptr ca aburii din budinca sa iasa si sa se coaca bine.Se unge budinca cu ou batut si se da la cuptor incalzit dinainte la180 de grade .Se coace 30-40 de minute pina se rumeneste frumos.(se pot face budinci personale )
Este gustoasa calduta sau rece cu salata verde.
Este o mincare usoara si consistenta.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010
Arata super bine...