Budinca de banane

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru "blat":
  • 6 banane,
  • 259g. faina,
  • 125ml. lapte,
  • 20g. unt,
  • 65g. zahar brun,
  • 1 varf de cutit de drojdie,
  • 1 varf de cutit de sare;
  • Pentru sirop:
  • 250ml.apa,15g.unt,
  • 250g. zahar,
  • scortisoara (dupa gust)

Mod de preparare

1.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.

2.Se taie bananele in felii si se tapeteaza cu ele fundul unei forme de tarta.

3.Se amesteca restul ingredientelor, mentionate la blat ,si se toarna peste banane.

4.Se incalzesc ingredientele pentru sirop si se lasa pana ce zaharul se dizolva, apoi se toarna peste blatul de banane.

5.Se coace budinca timp de 35 de minute,timp in care blatul va absorbi o parte din sirop ,o parte va ramane pe fundul formei.

6.Se lasa sa se raceasca putin , se rastoarna pe o farfurie mare si se serveste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.

Iahnie de fasole
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor