Budinca de banane

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru "blat":
  • 6 banane,
  • 259g. faina,
  • 125ml. lapte,
  • 20g. unt,
  • 65g. zahar brun,
  • 1 varf de cutit de drojdie,
  • 1 varf de cutit de sare;
  • Pentru sirop:
  • 250ml.apa,15g.unt,
  • 250g. zahar,
  • scortisoara (dupa gust)

Mod de preparare

1.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.

2.Se taie bananele in felii si se tapeteaza cu ele fundul unei forme de tarta.

3.Se amesteca restul ingredientelor, mentionate la blat ,si se toarna peste banane.

4.Se incalzesc ingredientele pentru sirop si se lasa pana ce zaharul se dizolva, apoi se toarna peste blatul de banane.

5.Se coace budinca timp de 35 de minute,timp in care blatul va absorbi o parte din sirop ,o parte va ramane pe fundul formei.

6.Se lasa sa se raceasca putin , se rastoarna pe o farfurie mare si se serveste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise