autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

Budinca de banane

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 ianuarie 2013

Ingrediente
Pentru "blat":, 6 banane,, 259g. faina,, 125ml. lapte,, 20g. unt,, 65g. zahar brun,, 1 varf de cutit de drojdie,, 1 varf de cutit de sare, Pentru sirop:, 250ml.apa,15g.unt,, 250g. zahar,, scortisoara (dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

1.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.
2.Se taie bananele in felii si se tapeteaza cu ele fundul unei forme de tarta.
3.Se amesteca restul ingredientelor, mentionate la blat ,si se toarna peste banane.
4.Se incalzesc ingredientele pentru sirop si se lasa pana ce zaharul se dizolva, apoi se toarna peste blatul de banane.
5.Se coace budinca timp de 35 de minute,timp in care blatul va absorbi o parte din sirop ,o parte va ramane pe fundul formei.
6.Se lasa sa se raceasca putin , se rastoarna pe o farfurie mare si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu crema de budinca si banane

Tort cu crema de budinca si banane

Pregatim blatul: Separam alabusurile de galbenus, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul

12 voturi    6 comentarii
40 min
Torturi
Moelleux au chocolat (prajitura cu ciocolata)

Moelleux au chocolat (prajitura cu ciocolata)

Se topeste ciocolata. Ajutati untul taiat in bucati putin cate putin pana obtineti o crema consistenta.

4 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru "blat":
  • 6 banane,
  • 259g. faina,
  • 125ml. lapte,
  • 20g. unt,
  • 65g. zahar brun,
  • 1 varf de cutit de drojdie,
  • 1 varf de cutit de sare
  • Pentru sirop:
  • 250ml.apa,15g.unt,
  • 250g. zahar,
  • scortisoara (dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si branza