autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Aperitive

Budinca de cartofi cu cascaval afumat

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg cartofi, , 350 g cascaval afumat, , 4 felii subtiri de bacon, , 40 g unt, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Curatati cartofii de coaja si taiati-i rondele (nu foarte subtiri). Nu-i spalati dupa ce i-ati curatat, pentru a nu indeparta amidonul care serveste ca liant.
Incingeti cuptorul la 210° si ungeti cu unt o forma de budinca. Taiati cascavalul bucatele.
Asezati pe fundul formei un strat (de circa 2 cm) de felii de cartofi, sarati, piperati si acoperiti-le cu bucatele de cascaval. Continuati sa alternati straturile pana ce se epuizeaza ingredientele, intercaland si un strat de bacon.
Dati budinca o ora la cuptor. Cand s-a rumenit frumos, scoateti-o fierbinte din tava si serviti-o imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu cascaval afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Crema de branza cu boia si ceapa rosie

Crema de branza cu boia si ceapa rosie

Tocati ceapa rosie cubulete marunte; Adaugati laptele cu boia si sare intr-un vas pe foc si amestecati

4 voturi    1 comentariu
5 min
Aperitive
Cartofi Hasselback

Cartofi Hasselback

Cartofii se spala bine cu un buretele. Se usca cu servetele de bucatarie. Se taie pe latime

9 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg cartofi
  • 350 g cascaval afumat
  • 4 felii subtiri de bacon
  • 40 g unt
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Humus reţetă Humus reţetă

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Barcute din cartofi,umplute cu urda