budinca de cartofi cu franzela

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g cartofi
  • 100 g franzela
  • 200 ml lapte
  • 300 g brinza de vaci sau 250 g brinza telemea desarata putin
  • 100 g unt sau margarina
  • 200 ml smintina
  • 50 g faina
  • 4 oua mari
  • marar.

Mod de preparare

Cartofii, curatati de coaja si apoi cintariti, se taie in jumatati si se fierb ia apa clocotita cu putina sare, sau se fierb in coaja, se curata si apoi se cintaresc; se zdrobesc bine cu furculita sau cu strivitorul, cit sint fierbinti.Franzela se inmoaie in tot laptele, pina cind il absoarbe.Dupa ce cartofii s-au racit, se adauga franzela nestoarsa, galbenusurile, untul moale, smintina, faina, mararul taiat marunt, brinza de vaci maruntita sau telemea rasa si se amesteca bine; daca nu s-a pus brinza telemea,se pune o lingurita de sare fina.Albusurile batute cu spuma, se adauga in compozitie, se amesteca usor cu telul in forma de para, prin rasturnare de jos insus.Compozitia se desarta intr-o cratita de 2 l, unsa bine cu margarina solida si tapetata bine cu pesmet sau faina.Se coace ca si budinca cu sos alb si brinza si se serveste la fel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise