autor:

Fara foto

» » Budinci

budinca de cartofi cu franzela

Autor: Marius - Octavian Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marius - Octavian Filip (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
300 g cartofi, 100 g franzela, 200 ml lapte, 300 g brinza de vaci sau 250 g brinza telemea desarata putin, 100 g unt sau margarina, 200 ml smintina, 50 g faina, 4 oua mari, marar.

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Cartofii, curatati de coaja si apoi cintariti, se taie in jumatati si se fierb ia apa clocotita cu putina sare, sau se fierb in coaja, se curata si apoi se cintaresc; se zdrobesc bine cu furculita sau cu strivitorul, cit sint fierbinti.Franzela se inmoaie in tot laptele, pina cind il absoarbe.Dupa ce cartofii s-au racit, se adauga franzela nestoarsa, galbenusurile, untul moale, smintina, faina, mararul taiat marunt, brinza de vaci maruntita sau telemea rasa si se amesteca bine; daca nu s-a pus brinza telemea,se pune o lingurita de sare fina.Albusurile batute cu spuma, se adauga in compozitie, se amesteca usor cu telul in forma de para, prin rasturnare de jos insus.Compozitia se desarta intr-o cratita de 2 l, unsa bine cu margarina solida si tapetata bine cu pesmet sau faina.Se coace ca si budinca cu sos alb si brinza si se serveste la fel.
Daca ti-a placut reteta noastra "budinca de cartofi cu franzela" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
budinca de clatite cu branza

budinca de clatite cu branza

Se bat ouale, se amesteca cu sarea, sifonul, faina, apoi laptele, la fel ca pt clatite. Se prajesc

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Budinci
Budinca de macaroane

Budinca de macaroane

Punem la fiert pachetele de penne,iar dupa ce s-au fiert le scurgem bine si le amestecam cu brinza

4 voturi    6 comentarii
1h 45 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 300 g cartofi
  • 100 g franzela
  • 200 ml lapte
  • 300 g brinza de vaci sau 250 g brinza telemea desarata putin
  • 100 g unt sau margarina
  • 200 ml smintina
  • 50 g faina
  • 4 oua mari
  • marar.

Raporteaza reteta

Retete
de Marius - Octavian Filip
iahnie de fasole cu afumatura

iahnie de fasole cu afumatura

Se pune fasolea la fiert cu apa cat sa treaca de ea(cam 3 degete)-se mai completeaza cu apa fierbinte

14 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
chiftele marinate

chiftele marinate

Ceapa se toaca marunt,se caleste in ulei.Carnea tocata se amesteca cu ceapa calita cu usturoiul pisat,paine

23 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Cartofi cu sos la cuptor

Cartofi cu sos la cuptor

Am prajit carnatii pana s-au rumenit putin apoi i-am scos pe o farfurie. In uleiul ramas am pus ceapa,

20 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budinca de creier