Budinca de cartofi cu macaroane

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 cartofi mari
  • 250 g macaroane
  • sare Sosul: 3 linguri unt
  • 1 ½ lingura faina
  • 1 pahar lapte
  • 50 g parmezan (cascaval)
  • 1 galbenus
  • sare

Mod de preparare

Se fierb macaroanele in multa apa cu sare si, cind s-au inmuiat, se scurg. Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie felii subtiri. Se prepara sosul: se topeste untul, pe foc, se adauga faina fara a se rumeni, se stinge cu laptele, se adauga parmezanul ras si se lasa sa dea in clocot. Dupa ce sosul s-a racit, se adauga galbenusul si sarea. Intr-un vas de Jena se asaza un strat de felii de cartofi, un strat de macaroane, apoi cartofi si din nou macaroane. Deasupra se toarna sosul. Se da la cuptor ¾ ora. In loc de sos alb se poate intrebuinta un sos de rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii
Gogosi glazurate

Gogosi glazurate

Reteta de gogosi glazurate. Gogosi glazurate reteta simpla si delicioasa. Gogosi americane glazurate. Reteta de Donuts....

Gogosi glazurate
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor