autor:

Fara foto

» » Budinci

Budinca de cartofi cu scrumbie (sau ansoa)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g ceapa, , 70 g unt sau margarina, , 3 linguri pesmet (mai mare), , 1 kg cartofi, , piper, , grasime pentru forma, , 8 fileuri de scrumbie, , 1/8 l lapte, , 200 g smantana.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata ceapa, se taie rondele si se caleste in 200 g unt incins, timp de 10 minute, la foc slab.
Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii groase de 1/2 cm. Se dau cu un praf de piper si se impart in trei portii.
Se unge o forma de budinca (de 2 l) si pe fundul ei se pune primul strat de cartofi.
Deasupra se aseaza patru fileuri de scrumbii si jumatate din ceapa calita. Urmeaza al doilea strat de cartofi, celelalte scrumbii si restul de ceapa si se termina cu ultimul strat de cartofi.
Laptele si smantana se amesteca, se dau intr-un clocot si se toarna peste cartofi. Untul ramas se imprastie bucatele peste budinca.
Se baga la cuptorul incins (180°C) si se coace circa 50 de minute, pana ce cartofii absorb tot lichidul. In loc de fileuri de scrumbie, budinca se poate prepara cu fileuri de ansoa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu scrumbie (sau ansoa)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Budinca de orez cu mere

Budinca de orez cu mere

Am fiert o cana de orez (aproximativ 250 g ) in 2,5 cani cu lapte (de regula masor orezul si laptele

18 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Budinci
Panna cotta cu miere si portocale

Panna cotta cu miere si portocale

Punem gelatina la inmuiat pt minim 10 min. frisca cu miere,zahar si coaja rasa de portocala punem

8 voturi    6 comentarii
30 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g ceapa
  • 70 g unt sau margarina
  • 3 linguri pesmet (mai mare)
  • 1 kg cartofi
  • piper
  • grasime pentru forma
  • 8 fileuri de scrumbie
  • 1/8 l lapte
  • 200 g smantana.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Tarta cu ceapa si branza