Budinca de cartofi cu scrumbie (sau ansoa)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g ceapa,
  • 70 g unt sau margarina,
  • 3 linguri pesmet (mai mare),
  • 1 kg cartofi,
  • piper,
  • grasime pentru forma,
  • 8 fileuri de scrumbie,
  • 1/8 l lapte,
  • 200 g smantana.

Mod de preparare

Se curata ceapa, se taie rondele si se caleste in 200 g unt incins, timp de 10 minute, la foc slab.

Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii groase de 1/2 cm. Se dau cu un praf de piper si se impart in trei portii.

Se unge o forma de budinca (de 2 l) si pe fundul ei se pune primul strat de cartofi.

Deasupra se aseaza patru fileuri de scrumbii si jumatate din ceapa calita. Urmeaza al doilea strat de cartofi, celelalte scrumbii si restul de ceapa si se termina cu ultimul strat de cartofi.

Laptele si smantana se amesteca, se dau intr-un clocot si se toarna peste cartofi. Untul ramas se imprastie bucatele peste budinca.

Se baga la cuptorul incins (180°C) si se coace circa 50 de minute, pana ce cartofii absorb tot lichidul. In loc de fileuri de scrumbie, budinca se poate prepara cu fileuri de ansoa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise