autor:

Sinziana

» » Aperitive

Budinca de cartofi la cuptor

Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 mai 2015

Ingrediente
500 g cartofi, 2 oua, 50 g unt, 150 ml lapte dulce, 150 ml smantana dulce, 2 linguri de faina, 1 praf de sare, 50 g cascaval, pesmet.

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii decojiti si spalati in prealabil, in apa curata, la care am adaugat un praf de sare. Unele persoane prefera sa-i fiarba in coaja, insa eu vreau sa vad ce e sub coaja, pentru a nu fierbe cartofi stricati langa cartofi buni.

Incercam cu o furculita si, cand intra usor in ei, inseamna ca sunt fierti. Ii strecuram de apa si ii lasam sa se raceasca putin.

Ungem vasul pe care il vom pune la cuptor cu jumatate din unt.

Taiem cartofii rondele la grosime de aproximativ 1 cm. Apoi asezam primul strat de cartofi, presaram putina sare si piper, punem untul ramas taiat cubulete si presaram cascavalul ras, dupa care adaugam urmatorul strat de cartofi.

Batem 2 oua intregi cu un praf de sare. Intr-un bol separat, frecam faina cu laptele rece pana nu mai sunt cocoloase, apoi adaugam smantana peste si batem usor cu telul pana se omogenizeze bine. Turnam aceasta compozitie peste ouale batute si amestecam bine, apoi o turnam uniform peste cartofi. Presaram deasupra putin pesmet si punem vasul la cuptorul incalzit in prealabil pentru aproximativ 15-20 de minute, la foc mediu, pana vedem ca a prins crusta frumoasa.

Se serverste fierbinte, alaturi de salate diverse sau muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, ciuperci brune și cremă de Gorgonzola

Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, ciuperci brune și cremă de Gorgonzola

După ce am fiert și am răcit sfecla roșie, am tăiat-o și am pus-o într-un vas împreună cu

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Cocktail de creveti cu ananas si legume

Cocktail de creveti cu ananas si legume

Castravetele se curata de coaja si se taie cubulete mici la fel si ardeiul gras. Crevetii se trag

1 vot    0 comentarii
15 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 150 ml lapte dulce
  • 150 ml smantana dulce
  • 2 linguri de faina
  • 1 praf de sare
  • 50 g cascaval
  • pesmet.

Raporteaza reteta

Retete
de Sinziana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Salata de rosii,prajite