Se fierb cartofii decojiti si spalati in prealabil, in apa curata, la care am adaugat un praf de sare. Unele persoane prefera sa-i fiarba in coaja, insa eu vreau sa vad ce e sub coaja, pentru a nu fierbe cartofi stricati langa cartofi buni.
Incercam cu o furculita si, cand intra usor in ei, inseamna ca sunt fierti. Ii strecuram de apa si ii lasam sa se raceasca putin.
Ungem vasul pe care il vom pune la cuptor cu jumatate din unt.
Taiem cartofii rondele la grosime de aproximativ 1 cm. Apoi asezam primul strat de cartofi, presaram putina sare si piper, punem untul ramas taiat cubulete si presaram cascavalul ras, dupa care adaugam urmatorul strat de cartofi.
Batem 2 oua intregi cu un praf de sare. Intr-un bol separat, frecam faina cu laptele rece pana nu mai sunt cocoloase, apoi adaugam smantana peste si batem usor cu telul pana se omogenizeze bine. Turnam aceasta compozitie peste ouale batute si amestecam bine, apoi o turnam uniform peste cartofi. Presaram deasupra putin pesmet si punem vasul la cuptorul incalzit in prealabil pentru aproximativ 15-20 de minute, la foc mediu, pana vedem ca a prins crusta frumoasa.
Se serverste fierbinte, alaturi de salate diverse sau muraturi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii