Cartofii se spală si se fierb in coaja, se racesc, se curata si se taie rondele, apoi se aseaza intr-un vas. Peste cartofi se adauga: sosul de smantana, 5 oua batute spuma, telemeaua rasa si piperul macinat. Se amesteca usor componentele, se potriveste gustul si jumatate din compozitie se aseaza in tavi unse cu ulei. Cele 5 oua ramase se fierb si se taie in rondele, deasupra se adauga si se niveleaza compozitia ramasa in care s-a pus si untul. Se introduce tava la cuptor pentru gratinare. Cind budinca este frumos rumenita, se scoate de la cuptor, se orneaza si se serveste in farfurie cu sosul tomat deasupra.
Sos de smantana: Se amestecă pe foc sosul Bechamel cu 100 g smantână. Se ia de pe foc, se adaugă untul şi restul de smantână şi se sărează.
Sos tomat: Se dizolvă pasta de roşii în sucul de roşii şi se fierbe circa 10 minute. Se adaugă vinul, zahărul, cimbrul şi sarea continuând fierberea pînă când scade compoziţia. Untul se adaugă la sfirşitul fierberii, menţinîndu-se vasul acoperit. Se serveşte la preparate din carne, legume, paşte făinoase, precum şi ca bază la formarea altor sosuri.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii