Budinca de ciocolata la slow cooker Crock-Pot – de post

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Budinca de ciocolata la slow cooker Crock-Pot – de post

Ingrediente

  • BUDINCA
  • 250g faina
  • 125g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 varf de sare
  • 125ml lapte de soia/migdale cu aroma de ciocolata
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • SOS
  • 160g zahar brun
  • 60g cacao
  • apa fierbinte

Mod de preparare

1. Intr-un bol amestecam faina, zaharul, 2 linguri de cacao, praful de copt si sarea. Treptat incorporam laptele, esenta de vanilie si uleiul. Vom obtine o coca destul de consistenta.

2. Tapetam oala Crock-Pot cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta in ea; o nivelam usor.

3. Intr-un alt bol amestecam restul de cacao si zaharul brun si treptat apa fierbinte (noi am folosit cam 250ml). Avem grija sa nu se formeze cocoloase de cacao si sa se dizolve tot zaharul. Turnam jumatate din sos peste compozitia din oala.

4. Setam temperatura aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital pe HIGH si timpul la 2-3 ore (pana cand trece testul scobitorii).

5. Lasam budinca sa se raceasca complet, o portionam si turnam restul de sos de ciocolata (o sa fie mai tare decat cand l-am facut). Putem sa o savuram alaturi de fructe proaspete sau nuci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta