Budinca de ciuperci cu smintina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ kg ciuperci
  • 3 oua
  • 3 linguri smintina
  • 4 felii franzela (groase de doua degete)
  • ¾ pahar lapte
  • linguri unt
  • 1 ½ lingura marar si patrunjel tocat
  • sare
  • piper(facultativ); Sos de lapte: 1 ½ pahar lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura unt proaspat
  • sare

Mod de preparare

Ciupercile curatate si spalate se taie feliute mici si foarte subtiri si se inabusa in unt. Se dau pe urma prin masina de tocat impreuna cu franzela muiata in lapte. Se pune pasta obtinuta intr-un castron si se amesteca cu verdeata, sarea, piperul, cu galbenusurile de ou si smintina. La sfirsit se adauga albusurile batute spuma, amestecind usor. Se toarna compozitia intr-o forma cu capac, se asaza forma intr-un vas cu apa clocotita si se lasa pe foc sa fiarba ½ ora din momentul cind incepe(apa) iar sa clocoteasca. Se poate prepara sosul in doua feluri: cu faina prajita sau cu faina neprajita. Cu faina prajita: se prajeste usor faina in unt, se stinge cu lapte fierbinte turnind cite putin si amestecind mereu ca sa nu faca cocoloase. Se adauga sare dupa gust si se lasa sa fiarba incet timp de 10 minute. Se serveste cald. Cu faina neprajita: se dizolva faina cu laptele rece,turnind laptele in faina putin cite putin. Se pune la foc mic, amestecind mereu timp de 8-10 minute Se rastoarna pe o farfurie budinca de ciuperci si se serveste cu sos de lapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise